CDA Raadslid Amarens Reitsma stopt

HEERENVEEN - Raadslid Amarens Reitsma van de CDA in Heerenveen heeft maandagavond afscheid genomen van de raad.  Reitsma was sinds januari 2014 raadslid voor de CDA. 

 Reitsma heeft besloten een andere weg in te slaan. In haar ontslagbrief gaf ze hierover aan:

Langs deze weg wil ik aangeven dat ik mijn zetel in de gemeenteraad opgeef ten behoeve van een opvolger. Bijna 7 jaar heb ik met veel plezier een zetel in de raad mogen innemen. Ik heb dit ervaren als een zeer leerzame en interessante periode. Het raadslidmaatschap is ook intensief. Het vraagt veel tijd, inzet en bovenal betrokkenheid. Voor mij is nu het moment gekomen om een andere weg te gaan. Om nieuwe ruimte te vinden waarin ik mijn ambitie en creativiteit kwijt kan. Om deze ruimte te creëren heb ik met name tijd nodig, en zoals eerder aangegeven vraagt het raadslidmaatschap veel tijd. Natuurlijk betekent het kiezen voor een andere weg ook dat je dingen achter moet laten. Dit maakt de keuze niet gemakkelijk. De onderlinge collegialiteit heb ik enorm gewaardeerd, en daarvoor wil ik onze fractie, de collega-raadsleden, het college en ook de gemeentelijke organisatie bedanken.

In de raad werd maandagavond door burgemeester Tjeerd van der Zwan aandacht besteed aan de positieve bijdrage van Amarens. Zelf sprak ze de raad ook nog even toe en sloot af met

 En in de vergadering zei Amarens daar verder nog: “ik vind de ontwikkeling van de raad in deze periode mooi en waardevol, als je bijvoorbeeld kijkt naar het raadsakkoord en het debat wat we daarover voeren”.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden