Mustafa Gumussu wint met zonnedak van Fotopersbureau Heerenveen De Koperen Oliekan

HEERENVEEN -  Jaarlijks organiseert het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) de verkiezing van het meest duurzame, innovatieve en impactvolle gerealiseerde project uit het voorgaande jaar. De winnaar ontvangt  de felbegeerde wisseltrofee De Koperen Oliekan.

Donderdag is de winnaar bekend gemaakt en in het zonnetje gezet door de organisatie. Fotopersbureau Heerenveen van Mustafa Gumussu kwam met een ruime hoeveelheid aan stemmen als winnaar uit de bus. Tijdens een kleine, maar feestelijke bijeenkomst nam Mustafa donderdagmiddag de prijs in ontvangst bij zijn pand aan de Uhlweg. Na de prijsuitreiking was er tijd voor een hapje en drankje. Vervolgens gaf Mustafa een rondleiding door zijn pand. Enthousiast gaf hij uitleg over hoe een en ander werkt en tot stand is gekomen. 

In samenwerking met GroenLeven heeft mediaproducent Mustafa zijn duurzame ambities kunnen verwezenlijken: ongeveer 800 zonnepanelen op het pand aan de Uhlweg in Heerenveen dat hij voor 80% heeft verbouwd. Dit project laat zien dat ieder dak met een beetje inspanning geschikt gemaakt kan worden voor het plaatsen van een zonnedak.

“Duurzame energie is onderdeel geworden van mijn identiteit en die van mijn pand. Ik wil duurzaamheid met de paplepel ingieten bij de ondernemers die hier zullen werken. Dat gaat nog verder dan werken in een duurzaam, gasloos pand: ook elektrisch rijden wil ik stimuleren, door elektrische laadpalen te installeren nabij het pand.” Aldus Mustafa Gumussu.