Zo vind je als starter een woning in Heerenveen

INGEZONDEN - De huidige woningmarkt is erg competitief en vooral voor starters is het lastig om een eerste huis te kopen of te huren.

Er zijn maar weinig koopwoningen beschikbaar waardoor de interesse voor een woning hoog is en er vaak flink wordt overboden. De wachttijden voor een sociale huurwoning zijn lang en kunnen in sommige regio’s wel oplopen tot meer dan 10 jaar. En voor een huurwoning in de vrije sector is de concurrentie flink aanwezig en zijn de eisen soms erg uitdagend. Starters hebben het niet makkelijk, maar een geschikte woning vinden is niet helemaal onmogelijk. Met deze tips vergroot je de kans om als starter een woning te vinden in Heerenveen.

Schrijf je in als woningzoekende

Of je nu een huurwoning zoekt of liever een koopwoning hebt: de zoektocht begint bij een inschrijving als woningzoekende. Als je op zoek bent naar een koopwoning is het raadzaam om je in te schrijven op diverse zoekportalen. Zo krijg je e-mailalerts wanneer er een geschikte woning online verschijnt. Als je meer geïnteresseerd bent in een huurwoning in Heerenveen is het raadzaam om je in te schrijven bij een platform als Huurstunt.nl. Hier wordt het beschikbare aanbod van de regio verzameld. Zo heb je vanaf één platform een helder overzicht en ben je altijd op de hoogte van het nieuwe aanbod.

Neem een aankoopmakelaar

Als je op zoek bent naar een koopwoning, doe je er verstandig aan om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Een aankoopmakelaar kent de regio namelijk als geen ander en is altijd als eerste op de hoogte van het nieuwste aanbod. Bovendien biedt de aankoopmakelaar de nodige ondersteuning in het hele proces. Als starter is het altijd fijn om iemand te hebben die alle ins en outs kent van het aankoopproces.

Weet jouw financiële situatie

Het is altijd belangrijk om goed op de hoogte te zijn van het beschikbare budget voor zowel koopwoningen als huurwoningen in Heerenveen. Onderzoek dus, voor je de huizenjacht begint, wat jouw jaarinkomen is en of je aan de eisen voldoet voor een huurwoning in de vrije sector. Of maak een afspraak bij een hypotheekverstrekker voor een oriënterend gesprek. Zo ontdek je vrij snel wat het bedrag is dat jij aan hypotheek kunt aanvragen.

Vraag hulp

Op de huidige woonmarkt is een flinke portie geluk soms ook nodig. Daarom is het raadzaam om zo veel mogelijk mensen te vertellen over je zoektocht naar een woning. Deel het op social media, vertel het aan vrienden en familie en vraag collega’s om hun ogen open te houden. Zo betrek je jouw netwerk bij de zoektocht en vergroot je de kans op een goede tip.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden