Zo geef je je kamers een eigen DNA

INGEZONDEN - Ben je toe aan een vernieuwing? De trend van 2021 is wit. Wit van nieuw, van onbeschreven, puur, rein en opnieuw beginnen.

 Met wit leg je de beste basis, zeker in huis. Maar dan wel met een eigen handtekening.

Dat wit terug is van nooit weggeweest, is niet vreemd. Niet alleen als eerbetoon aan de onlangs overleden witmeester Jan des Bouvrie, maar ook in de hang naar alles achter ons laten en in 2021 opnieuw kunnen starten. De trend van het nieuwe seizoen is dan ook het leggen van een mooie basis in huis. Dit wil zeggen strakke wanden en mooie plafonds.

Wit

Wit is een kleur met vele gezichten en een van de kleuren die nooit zal verdwijnen. Of wit een kleur is, is een discussie die we even links laten liggen. Wat vast staat is dat wit staat voor ruimte, schoon en fris nieuw.

Als basis dus het uitgangspunt om verder te kunnen bouwen. Want al blijven kleuren en accenten belangrijk, de behoefte om een goede basis neer te leggen is steeds meer aanwezig. Een basis die fraai afgewerkt is, zo puur dat zij bijna onzichtbaar is en waardoor alles wat je verder wil laten stralen, ook daadwerkelijk kan stralen.

Eerst de basis

Begin je met veranderen, dan begin je met de basis. Mooie strakke wanden of plafonds geven rust. Zitten er onregelmatigheden, scheuren of beschadigingen in het plafond of de wanden, geeft dat meer onrust in de kamer dan je denkt. Ga je de wand of het plafond daarna witten (of een kleur geven) dan lost dat het onrustgevoel niet op. Een stijlvolle basis leg je dus met mooi strak gestucte laag. Zo’n mooie basis vergt kennis en vakmanschap en laat je dus het beste over aan een goed stukadoorsbedrijf met kennis van zaken.

Heb je een nieuwbouw woning of een huis van rond de 70’er jaren of nog daarvoor? Overleg altijd eerst met de stukadoor wat de beste aanpak is. Elk huis vergt een eigen aanpak. Ook het verwijderen van oude stuclagen, is een must voor het mooi aanbrengen van de nieuwe laag. Wil je weten of de stuclagen op de muur of het plafond nog ‘muur’vast zitten? Door met de knokkels van je vingers op delen van de muur of het plafond te tikken, kun je horen of de laag vast zit. Hoor je een hol geluid is, dan zitten delen los en zullen deze in elk geval eerst verwijderd moeten worden.

Je handtekening

Je eigen DNA toevoegen aan jouw (droom)woning is makkelijker dan je denkt. Bijvoorbeeld met mooie subtiele sierlijsten. Geen ouderwetse overweldigende tierelantijntjes maar subtiel aangebrachte details die bij jou passen. Een handtekening op het plafond zeg maar. Het puntje op de i. Met mooie platte sierlijsten (ook wel perklijsten of Amsterdamse plinten genoemd) geef je je woonkamer of de hal bijvoorbeeld een heel eigen en unieke eigen uitstraling mee. Zo creëer je in ‘simpel’ wit je eigen DNA zonder afbreuk te doen aan ruimte en design.




Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden