Werkzaamheden Heerenveen Beter Bereikbaar worden geïntensiveerd

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - De werkzaamheden aan de op- en afritten Heerenveen-Centrum en de K R Poststraat verlopen voorspoedig. 

Aannemer BAM Infra probeert de hinder die het werk met zich mee brengt zo veel mogelijk te beperken door het werk gefaseerd uit te voeren. In 2020 is de centrumzijde van de A32 aan de beurt, in 2021 de IBF-zijde.

Tot nu toe is vooral gewerkt aan de centrumzijde van de A32. Zo is op de K R Poststraat in de richting van het centrum een extra rijstrook aangelegd. Daarnaast is zowel op de Weinmakker als op de afrit van de A32 vanuit de richting Leeuwarden extra asfalt aangebracht zodat het aantal opstelstroken voor de verkeerslichten kan worden uitgebreid.

Naast deze werkzaamheden is ook buiten het verkeer veel werk verzet. Zo zijn de vormen van de nieuwe rotonde aan de IBF-zijde inmiddels goed zichtbaar.

Werkzaamheden aan het viaduct over de K R Poststraat

De toerit richting Leeuwarden wordt omgelegd. Verkeer vanuit het centrum kan dan direct rechtsaf de snelweg op rijden. Voor de nieuwe invoegstrook die hiervoor nodig is, moet het viaduct met ongeveer 4 meter worden verbreed. De werkzaamheden hiervoor beginnen op maandagavond 16 november 20:00 uur.

In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 november wordt de vluchtstrook bovenop het viaduct afgezet zodat hier veilig kan worden gewerkt. Tegelijkertijd wordt onder het viaduct het aantal rijstroken terug gebracht van drie naar twee per richting. Hierdoor kan BAM aan het viaduct werken zonder dat de K R Poststraat moet worden afgesloten. Deze situatie blijft tot ver in 2021 van kracht.

Om verkeersdrukte op K R Poststraat zo veel mogelijk te voorkomen is vanaf dinsdagochtend 17 november een adviesroute van kracht voor al het verkeer met een bestemming op het IBF-terrein. Het advies is om gebruik te maken van de afrit A7 Tjalleberd in plaats van de A32 Heerenveen-Centrum. Daarnaast wordt het verkeer vanuit de richting Meppel in de richting van het centrum geadviseerd om de afrit Heerenveen/Oranjewoud (11) te nemen.

Weekendwerkzaamheden K R Poststraat

Voordat het viaduct over de K R Potstraat kan worden verbreed, moet er eerst een stuk af worden gesloopt. Dit gebeurt in de eerste twee weekenden van december.

Het eerste weekend is van vrijdag 4 december 20:00 uur tot maandag 7 december 05:00 uur. In dit weekend worden sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven de noordelijke rijbaan. Het verkeer wordt in beide richtingen via de zuidelijke rijbaan onder het viaduct door geleid.

Het tweede weekend is van vrijdag 11 december 20:00 uur tot maandag 14 december 05:00 uur. In dit weekend wordt boven de zuidelijke rijbaan gewerkt, waarbij het verkeer over de noordelijke rijbaan wordt geleid.

Afsluiting afrit Heerenveen-Centrum vanuit Meppel

Vanaf 2 januari 2021 start BAM met het verleggen van de afrit vanuit de richting Meppel. Dit is nodig om ruimte te maken voor de nieuwe toerit richting Leeuwarden.

Om dit mogelijk te maken moet de afrit volledig worden afgesloten. Deze afsluiting duurt tot het najaar van 2021 en zal dus een lange tijd veel hinder met zich meebrengen. Vóórdat de bereikbaarheid verbetert, zal hij eerst verslechteren.

Contact

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op via het contactformulier op heerenveenbeterbereikbaar.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden