Werkzaamheden Heerenveen Beter Bereikbaar op schema

HEERENVEEN - Afgelopen weekend is bij het viaduct van de K R Poststraat de eerste betonnen ligger geplaatst. Dit was een belangrijk moment voor het project. Het verbreden van het viaduct is namelijk de basis voor het aanbrengen van de nieuwe invoegstrook richting Leeuwarden.

Aannemer BAM Infra heeft in het weekend doorgewerkt om het aanbrengen van de betonnen liggers goed laten te verlopen. Nadat hier in december eerst een deel van het viaduct is afgezaagd, is aan beide zijden de fundering voor de verbreding aangebracht. Vervolgens is in de middenberm van de K.R. Poststraat een extra middensteunpunt gebouwd.

Met het succesvol afronden van dit onderdeel loopt het project op schema. Ook wethouder Jaap van Veen is tevreden met de voortgang. Hij was vrijdagavond aanwezig bij het plaatsen van de ligger. “Er is in deze coronaperiode al heel veel gebeurd binnen het project Heerenveen Beter Bereikbaar. Fantastisch om er nu in klein comité kort bij stil te staan. De werkzaamheden verlopen vlot en zonder problemen. Het is een uitdaging om al die werkzaamheden uit te voeren terwijl het verkeer gewoon door kan rijden. De aannemer weet de hinder goed te beperken. Wat een prachtig resultaat weer aldus wethouder van Veen.”

Aankomende werkzaamheden

De werkzaamheden aan het viaduct, de op- en afritten en de nieuwe rotonde gaan de komende maanden gestaag door. De afrit vanuit de richting Meppel blijft daardoor voorlopig afgesloten. Daarnaast ondervindt het verkeer de komende maanden geregeld hinder door het verleggen van kabels en leidingen aan en rond de Mercurius, tussen de Venus en de rotonde Het Meer.

Vanaf juni worden beide rijbanen van de A32 om en om afgesloten voor het vervangen van het asfalt door het zeer geluidsarme dubbellaags ZOAB. Vanaf zaterdag 10 juli start het laatste onderdeel van het project. Gedurende zes weken wordt de rotonde aangesloten op de nieuwe op- en afrit, de K R Poststraat, de Mercurius en de Venus. Deze werkzaamheden zorgen voor behoorlijke hinder. Deze wegen zijn tot en met 22 augustus afgesloten voor autoverkeer. Daarom worden ze uitgevoerd in de zomervakantieperiode.