Welke oefeningen kun je doen in de sportschool?

INGEZONDEN - Sporten en gezondheid is tegenwoordig erg belangrijk. Natuurlijk is dit altijd al belangrijk geweest, maar we komen er nu steeds meer achter wat echt gezond voor ons is en wat niet.

 Zo weten we dat je gezond moet eten en dat je dit doet door veel variatie. Daarnaast is beweging ook niet te missen. Je hebt erg veel verschillende soorten sport, waarmee je jouw lichaam een handje helpt. Wanneer je de keuze hebt gemaakt om bijvoorbeeld naar een sportschool te gaan, is het wel zo fijn als je weet wat je daar kan doen. Hieronder lees je meer over verschillende oefeningen in de sportschool!

Apparaten of losse gewichten

Het is erg goed als je de keuze maakt naar de sportschool te gaan. De stap hiernaar toe kan voor de een makkelijker zijn dan voor een ander. Wanneer je bijvoorbeeld naar sportschool Zwolle gaat, kun je je goed voorbereiden. In de sportschool werken ze met apparaten, maar daarnaast heb je ook veel losse gewichten. Op het moment dat je nieuw bent in de sportschool kan het verstandig zijn om te beginnen met apparaten. Wanneer je namelijk begint met losse gewichten kan het al snel misgaan. Hier kun je sneller een verkeerde houding aannemen en de oefening verkeerd doen. Bij een apparaat gaat het allemaal net wat makkelijker.

Op het apparaat zelf staat vaak een duidelijke uitleg. het enige wat je hoeft te doen is het aantal kilo’s in te schakelen en op het apparaat gaan zitten, liggen of wat de bedoeling precies is bij het apparaat. De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren, omdat je je minder druk hoeft te maken om de houding, zoals bij losse gewichten, en vooral druk moet uitoefenen met je spieren. Wanneer je al wat meer gewend bent met de apparaten en je weet hoe je je spieren kunt gebruiken, kun je het wel uitbreiden naar losse gewichten.

Benen trainen

Om te beginnen kun je je benen trainen. Hierbij kun je dus apparaten, maar ook gewichten en andere oefeningen gebruiken. Wanneer je kiest voor apparaten heb je bijvoorbeeld de leg press. Hierbij is het de bedoeling dat je een plaat met gewicht, zittend op een stoel weg moet duwen. Hierbij voel je vooral je bovenbeenspieren. Je kunt er ook voor kiezen om een stang met gewicht te pakken. Hiermee kun je verschillende oefeningen doen. Zo kun je bijvoorbeeld deadliften. Hierbij breng je de stang aan de voorkant van je benen vanaf ongeveer je knieën naar je scheenbenen.

Buik trainen

Ook je buik is niet te missen. Hetzelfde als bij benen, kun je bij je buik trainen ook kiezen voor apparaten, gewichten en andere oefeningen. Wat je erg veel ziet voor het trainen van de buik zijn sit-ups. Hierbij heb je alleen maar een matje nodig. Je gaat op het matje liggen en brengt je bovenlichaam steeds wat omhoog. Hierbij zal je al snel een brandend gevoel in de buik krijgen.

Armen trainen

Je armen zijn niet te missen. Deze lichaamsdelen gebruik je doorgaans erg veel. Voor de armen heb je verschillende apparaten, waarbij je stangen bijvoorbeeld naar voren moet duwen. Daarnaast kun je ook losse gewichten pakken. Je gaat dan op een bankje liggen en brengt bijvoorbeeld twee gewichten met beide armen omhoog. Je zult al snel voelen dat je armen gaan verzuren.