Welke instanties moet je inlichten bij een verhuizing?

INGEZONDEN - Ga je binnenkort verhuizen? Dan valt er genoeg te regelen. Naast de daadwerkelijke verhuizing, moeten er ook andere praktische zaken geregeld worden voor een soepele overgang. 

Een verhuisbedrijf in Amsterdam kan jou dan wel helpen met het tillen en vervoeren van jouw inboedel, een aantal andere zaken dien je echter zelf op te pakken. Er zijn namelijk diverse instanties die op de hoogte gesteld moeten worden van jouw verhuizing, zodat er ook contact met je opgenomen kan worden op het nieuwe adres.

Licht de gemeente op tijd in

De gemeente dient op de hoogte te zijn van jouw nieuwe adresgegevens, zodat post weer gewoon goed bij jou aankomt. Hiervoor dien je een adreswijziging door te geven aan de nieuwe gemeente waar je gaat wonen. Dit moet uiterlijk 5 dagen na je verhuizing worden doorgegeven, anders riskeer je een boete. Ook voor verhuizingen binnen de gemeente dien je een adreswijziging door te geven. Op deze manier zal je je post weer gewoon op je nieuwe adres ontvangen. Je kunt hiervoor fysiek langsgaan bij het gemeentehuis, dit online regelen met je DigiD of een brief sturen. Overheidsinstanties, zorgverzekeraars, politie, brandweer en ziekenhuizen zijn automatisch op de hoogte van je nieuwe adres, waardoor je deze zelf niet hoeft in te lichten. Andere bedrijven of instanties moeten echter apart op de hoogte gesteld worden van je verhuizing.

Overige instanties die aan jouw adres gekoppeld zijn

Er zijn een aantal instanties die gekoppeld zijn jouw adres. Hierbij kan je denken aan telefonie bedrijven en internet. Deze abonnementen zullen overgezet moeten worden op jouw nieuwe adres. Ook banken werken met bestaande adresgegevens en worden niet automatisch ingelicht in geval van verhuizing. En ben je lid van een tijdschrift of krant? Om je vaste krant of weekblad ook weer in het nieuwe stulpje te ontvangen, geef je je nieuwe adres ook door aan bijvoorbeeld de Telegraaf of de Autoweek.

Wat komt er verder nog bij een verhuizing kijken?

Wanneer de dag van de verhuizing aanbreekt, wil je natuurlijk dat alles op rolletjes verloopt. Door de adreswijziging op tijd door te geven, heb je in ieder geval al één zorg minder. Met de daadwerkelijke verhuizing kan het verhuisbedrijf Holland Movers ondersteunen om al jouw spullen ongeschonden aan te laten komen op het nieuwe adres. Een verhuisbedrijf in Amsterdam kan daarnaast ook helpen om spullen in te pakken, zoals jouw breekbare servies of verzameling van beeldjes in de vitrinekast. Zo kan je veel tijd besparen door het verhuisbedrijf Holland Movers in te schakelen. Hoogstwaarschijnlijk heb je met een verhuizing al genoeg geregel en gedoe aan je hoofd. Een verhuisbedrijf  in Amsterdam zorgt er dan voor dat jij je op andere dingen kunt richten, zoals het opnieuw inrichten van de woning of praktische zaken oppakken.

Ten slotte is het ook weer belangrijk om een nieuwe tandarts en huisarts te vinden. Je kan er ook voor kiezen deze aan te houden, maar om lange reistijd te voorkomen is het fijn om te weten welke specialisten bij jou in de buurt te vinden zijn. Door hier van tevoren goed onderzoek naar te doen, weet je waar je terecht kunt in geval van nood.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden