Wat zijn de beste cryptovaluta’s voor langetermijninvesteringen?

INGEZONDEN - Cryptocurrency is tegenwoordig nauwelijks een speculatieve investering. Particuliere en institutionele beleggers nemen de digitale activa zeer serieus. 

Omdat er zoveel geld in de digitale munten rondgaat, behandelen investeerders ze als nuttig voor niet alleen kortetermijnwinsten, maar ook voor langetermijninvesteringen. Maar in welke moet je kiezen om in te investeren? Om het je gemakkelijker te maken, bespreken we enkele cryptomunten die keer op keer bovenaan de marktkapitalisatiegrafieken hebben gestaan. Gezien hun relatieve stabiliteit kunnen dit goede keuzes zijn voor een langetermijninvestering. Wees alsnog voorzichtig, want je kunt niet gebruik maken van bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp om je potentiële verlies in crypto te dekken. 

Bitcoin

Bitcoin is 's werelds grootste cryptocurrency en wordt door velen gezien als de beste cryptovaluta, al heeft het inmiddels veel concurrentie. De waarde ervan stijgt naarmate meer investeerders geïnteresseerd raken in dit 'digitale goud'. Bitcoin heeft de langste geschiedenis van alle cryptocurrency. Met een veel hogere prijs, marktwaardering en volume dan welke andere investeringsoptie dan ook, is het duidelijk waarom het de top is. Ondanks de duizenden verschillende cryptocurrencies op de markt, is Bitcoin nog steeds goed voor meer dan 40 procent van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency.

Uniswap

Sinds de jaarwisseling is de prijsactie van UNI vrij positief. UNI presteerde vanaf begin 2021 beter dan tal van andere DeFi-valuta's. De token is sinds 1 januari 2021 ongeveer 800 procent gestegen. Investeerders kiezen dan ook massaal voor Uniswap, niet alleen vanwege de waardestijging. Ook de uitstekende fundamenten van het project hebben hier mee te maken. Met Uniswap kunnen gebruikers namelijk cryptocurrency verhandelen zonder zich aan te melden voor een cryptocurrency-uitwisselingsaccount. Verbind in plaats daarvan je Ethereum-portemonnee met de website van Uniswap en begin met handelen in crypto rechtstreeks vanuit je Ethereum-portemonnee. Zo hoef je dus niet meer de N26 debit card te gebruiken.

Binance Coin

Een van de weinige cryptocurrencies die de high van 2017 heeft overtroffen, is Binance Coin. Er was dat jaar een bullmarkt en de prijzen van alle cryptocurrencies stegen mee, bereikten een piek voordat ze een plateau bereikten en in waarde daalden. Binance Coin begon als een ERC-20-token op de Ethereum-blockchain voordat het in juli 2017 de oorspronkelijke valuta werd van Binance's eigen blockchain, de Binance Chain. Als stimulans genieten gebruikers van Binance Coins van een korting op transactiekosten op de Binance Exchange. Andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en meer, kunnen worden ingewisseld of verhandeld voor BNB.

Ethereum

In vergelijking met Bitcoin is Ethereum meer dan alleen een digitale valuta. Het is ook een netwerk waarmee ontwikkelaars het Ethereum-netwerk kunnen gebruiken om hun eigen cryptocurrency te creëren. Hoewel Ethereum qua waarde ver achter Bitcoin ligt, loopt het ook aanzienlijk voor op zijn rivalen. De prijs van ETH groeide in 2021, net als de prijs van Bitcoin (BTC), maar om verschillende redenen: Ethereum haalde bijvoorbeeld de krantenkoppen toen een stuk digitale kunst werd verkocht voor meer dan 38.000 ETH als de 's werelds duurste NFT. Omgerekend was dit een bedrag van bijna 60 miljoen euro. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden