Wat te doen als de accu uitvalt?

INGEZONDEN - Het overkomt ieder autoleven wel een keer. De accu valt uit. 

Maar vaak is er op dat moment dan toch een beetje paniek, want wat moet je dan doen?

Wees ten alle tijden voorbereid

Als eerste is het van belang dat je voorkomt dat je geen hulpmiddelen hebt tegen een lege accu. Maar dan is de vraag: welk hulpmiddel kan ik gebruiken wanneer ik een lege accu heb? Bij het opladen van een lege accu kan een startbooster gebruikt worden. Dit is een apparaat dat een hoge startstroom kan geven. Op het moment dat je dus met een lege accu zit hoef je alleen nog de startbooster erbij te pakken en binnen de kortste keren kun je weer lekker rijden.

Wat te doen als je geen startbooster hebt?

Toch kan het natuurlijk voorkomen dat je geen startbooster in de auto hebt. Wat moet je op dat moment dan doen? Gelukkig zijn er vaak behulpzame mensen in de omgeving die je kunnen helpen. Er zijn vaak wel mensen die startkabels of een startbooster in de auto hebben liggen. Mocht dit niet het geval zijn, zijn er gelukkig nog bedrijven die je een belletje zou kunnen doen om jou te helpen.

Hoe werkt een startbooster?

De startbooster heeft ingebouwde accu en kabels. Bij het gebruik van startkabels is het van belang dat er een ander voertuig is die helpt jouw accu op te starten. Dit is bij de startbooster niet het geval. Wanneer je de jumpstarter wil gaan gebruiken is het gebruikelijk het voertuig uit te zetten. Hierdoor voorkom je mogelijke schade. Op het moment dat het voertuig uit staat sluit je de startbooster aan. Dit doe je door middel van de rode kabel op de pluspool aan te sluiten. De zwarte kabel sluit je aan om de minpool. Op het moment dat de kabels aangesloten zijn kun je door middel van de starthulp het voertuig weer opstarten. Wanneer de auto gestart is, ontkoppel je eerst de zwarte en daarna de rode kabel. Nu kun je weer verder rijden.