Vloerkleden kopen, wat is een patchwork vloerkleed?

INGEZONDEN - Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker, het patchwork vloerkleed! Het is niet meer uit de interieurwereld weg te denken en velen hebben er eentje aangeschaft.

 Maar wat is een patchwork vloerkleed nou eigenlijk? En hoe kun je deze goed met andere items combineren in je interieur?

De geschiedenis

Een patchwork vloerkleed kent een lange geschiedenis en is eigenlijk gestart bij de Engelsen. Vroeger maakte men de meeste kleding zelf en daardoor hielden ze restjes stof over waar ze niet veel mee konden verder. Men gooide deze lapjes stof niet weg, maar bedachten om er dan iets van te maken. Zo ontstond het patchwork vloerkleed! Het zijn dus oorspronkelijk allerlei stukjes stof die aan elkaar genaaid zijn. Het is zo een heel kleurrijk geheel, want alle stofjes waren natuurlijk anders van kleur en eventueel materiaal.

Wat betekent patchwork?

Patchwork betekent in het Nederlands dan ook letterlijk lapwerk. Vrij vertaald betekent het dus lapjes stof aan elkaar, het vormt een geheel. Vroeger was het dus eigenlijk een kleed voor de armen. Vandaag de dag is dit zeker niet meer het geval. Geïnspireerd op het oude patchwork, zijn er tegenwoordig allerlei patchwork vloerkleden die je in je interieur kunt leggen.

Vele kleuren

Kenmerken voor een patchwork vloerkleed, de traditionele variant in elk geval, is dat deze enorm kleurrijk is. En vandaag de dag heb je zeker nog kleurrijke exemplaren, maar zijn er ook meer dingen mogelijk met de nieuwste techniek.

De moderne patchwork vloerkleden zijn dan ook niet meer aan elkaar genaaid, dit lijkt alleen zo. De print die erop gedrukt is, heeft wel randen waardoor het lijkt alsof het losse stukjes stof zijn. Dit geeft een mooi effect!

Tinten die bij elkaar passen

Een voordeel van het moderne patchwork vloerkleed is dat je hierdoor ook helemaal de kleuren en prints kunt samenstellen. Zo krijg je vloerkleden die in allerlei groentinten gedrukt zijn of blauwtinten. Hierdoor kun je het veel beter gebruiken in verschillende stijlen van interieurs. Het is niet per se een heel kleurrijk vloerkleed die weel te schreeuwerig is. Er zijn nu ook exemplaren die wat rustiger zijn.

Er zijn natuurlijk ook nog allerlei andere vloerkleden te koop tegenwoordig. Doordat er zoveel meer mogelijk is, is de keuze eigenlijk ook eindeloos qua kleur en prints! Zelf bijzondere vormen kom je steeds vaker tegen. Het ronde vloerkleed is er dan ook eentje die je veel ziet tegenwoordig. Kijk op vloerkledenwereld.nl wat in jouw interieur zal passen. De keuze is enorm, dus er zit er sowieso eentje tussen die voldoet aan jouw eisen en smaak! En mocht je nou wel interesse hebben in de meer traditionele patchwork, dan behoort dat ook tot de opties bij Vloerkledenwinkel.