Verschillende soorten herenondergoed die je moet kennen

INGEZONDEN - Herenondergoed is een gevoelig onderwerp, maar dat hoeft niet zo te zijn. 

Er zijn verschillende soorten mannen ondergoed die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn, en elk type heeft zijn eigen voordelen. Heren ondergoed is verkrijgbaar in verschillende materialen, vormen en kleuren. Heb je enig idee wat voor soort ondergoed bij je past? Hier is een lijst met de meest populaire opties voor mannen, samen met de beschrijvingen en details. Deze lijst kan je helpen de best geïnformeerde beslissingen te nemen over je volgende ondergoed. Ontdek nu wat het beste bij je past en shoppen maar!

Boxershorts

Boxershorts zijn het meest voorkomende type herenondergoed. Ze zijn zo genoemd vanwege hun gelijkenis met de loszittende shorts die door boksers worden gedragen. Hun onderscheidende kenmerk is een gulp of rits aan de voorkant, waardoor ze aan of uit kunnen worden getrokken zonder eerst schoenen en sokken uit te doen. Boxershorts zijn populair bij jongere mannen, maar ze worden nog steeds gedragen door volwassen. Bovendien kiezen veel volwassenen soms voor boxershorts omdat ze vinden dat ze er mannelijker uitzien dan wanneer ze iets anders dragen. Het is ook mogelijk dat boksers teruggrijpen op de jeugd van een man.

Slip

Slips zijn ook een van de meest populaire vormen van herenondergoed. De naam van dit type komt van het oorspronkelijke ontwerp van de boxershort, dat eigenlijk gewoon een verkorte versie was van lang herenondergoed en in veel gevallen van hetzelfde materiaal was gemaakt (katoen met een vleugje spandex). Traditionele slips zijn nog steeds een ding, maar de markt van vandaag zit vol met variaties die je nog meer opties geven. Met een herenslip word je zaakje een beetje omhoog gelift en lijken je benen langer. Verder kom je boven benen beter tot hun recht en is er geen sprake van knellende pijpen. Dit soort ondergoed wordt veel gebruikt door sporters. 

String

deze stijl gaat het meer om “less is more”. Hoewel een string een aantal jaren geleden niet meer zo in de mode was, dragen steeds meer jongens en mannen tegenwoordig een string. In de jaren zeventig werden deze strings voornamelijk gedragen tijdens showdansen. Vervolgens heeft het zijn weg gevonden naar de rest van de wereld. Ze zitten als gegoten door de minimale oppervlakte. Veel mannen zien deze string als “not done” of lelijk. Toch worden ze veel gedragen op het strand zodat de mannen een gekleurd achterste kunnen krijgen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals een string met brede tailleband of smalle tailleband. Daarnaast zijn er sportieve en sexy uitvoeringen verkrijgbaar.

Zwembroek

Zwembroeken kunnen de meest comfortabele, probleemloze manier zijn om ondergoed in het openbaar te dragen. Met een verscheidenheid aan snitten en stijlen om uit te kiezen, bieden ze vrijheid en geven ze je pakket ook een beetje extra ondersteuning. Hoewel dit soort herenondergoed aanvankelijk was gemaakt om te zwemmen, wordt het nu veel gedragen als ondergoed. Trunks zijn wat ouderwets, maar ook erg populair bij veel mannen die de stijl zowel in als uit het water prefereren.