Vegetarisch eten minst populair in Friesland

INGEZONDEN - Vegetarisch eten is de laatste tijd steeds populairder geworden. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door HelloFresh. 

De vegetarische maaltijdboxen van dit bedrijf vinden dan ook gretig aftrek bij de consument. Daarnaast zijn veel Nederlanders ook steeds vaker op zoek naar vegetarische opties als men uit eten gaat of maaltijden afhaalt.

Vooral in de provincie Noord-Holland is de afgelopen vijf jaar de interesse in vegetarisch koken gegroeid. Daarna volgen Utrecht, Zuid-Holland en Groningen. Friesland bungelt onderaan de lijst: deze provincie toont in de afgelopen vijf jaar de minste interesse in de vegetarische keuken.

Sinds corona meer interesse in vegetarisch en duurzaam

In het afgelopen jaar is veel gezocht naar "vegetarisch eten bestellen". Sterker nog, er is maar liefst 240% meer naar deze term gezocht dan de voorgaande jaren! De term "eten bestellen" was niet zo populair het afgelopen jaar: hier werd slechts 22% meer naar gezocht. Hier zou je dus uit kunnen concluderen dat men steeds bewuster met eten omgaat en liever duurzaam en vegetarisch wil consumeren. Daarnaast blijkt dat Nederlanders steeds vaker op zoek zijn naar een vegetarisch restaurant. Er werd namelijk 400% meer gezocht naar "vegetarisch restaurant in de buurt van X", vergeleken met de voorgaande jaren.

Vleesvervangers populair

De verwachtingen zijn dat de vraag naar vleesvervangers gedurende 2021 zal groeien. In 2020 werd er al 175% meer gezocht naar "beste vleesvervangers", vergeleken met de voorgaande jaren. Ook zijn vegetarische alternatieven voor traditionele vleesgerechten erg geliefd. Zo wordt er veel gezocht naar recepten voor vegetarische stoofpot, vegetarische worstenbroodjes, vegetarische loempia's en vegetarische pastei. Veel mensen zochten ook naar vegetarische inspiratie voor het avondeten, want er werd 550% meer gezocht naar "wat eten we vandaag vegetarisch".