Tips voor het huren van een auto in Lissabon

INGEZONDEN - Staat er binnenkort een citytrip naar Lissabon op het programma? Dan kijk je hier ongetwijfeld al reikhalzend naar uit. Begrijpelijk, want in de hoofdstad van Portugal is van alles te zien en te beleven.

Om zoveel mogelijk van de stad te kunnen zien tijdens jouw verblijf, raden wij je aan om er een auto te huren. Op deze manier kun je makkelijk en snel van de ene naar de andere bezienswaardigheid. Wil je een auto huren in Lissabon? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk een aantal tips voor het huren van een auto in de hoofdstad van Portugal.

1. Bepaal welke auto je nodig hebt

Voordat je een auto huurt in Lissabon moet je voor jezelf bepalen welke auto je nodig hebt. Ben je van plan om de stad te verkennen met de auto? Dan neig je waarschijnlijk al snel naar een kleine auto. Logisch, want hiermee kun je makkelijk door het drukke verkeer in de stad manoeuvreren. Toch is dit niet het enige, want het aantal zitplaatsen is ook belangrijk. Het is namelijk wel handig als jouw gehele reisgezelschap in de auto kan zitten.

Huur je de auto op het vliegveld en rijd je hier vervolgens zelf mee naar jouw accommodatie? Kies dan voor een huurauto met een redelijke kofferbak. Je moet in dat geval namelijk zelf alle koffers en tassen vervoeren. Deze passen lang niet altijd in een kleine auto. Kies daarom altijd voor een huurauto waarvan je zeker weet dat de koffers erin passen. Wil je de huurauto ter plekke upgraden naar een groter model? Dat kan, maar hier betaal je vaak flink voor.

2. Hoe zit het met de verzekering(en)?

Heb je een goedkope huurauto in Lissabon gevonden? Dan wil je mogelijk direct jouw handtekening onder de huurovereenkomst zetten. Begrijpelijk, maar neem geen overhaaste beslissingen. Je wilt immers wel dat jouw huurauto goed verzekerd is. Veel mensen denken dat dit vanzelfsprekend is, maar dat is het allerminst. Er zit inderdaad vaak een verzekering bij een huurauto, maar deze dekt doorgaans lang niet alles.

Zo kan het zijn dat je zelf opdraait voor schade als gevolg van een ongeluk of aanrijding. Deze kosten zij vaak (toren)hoog. Wil je dit voorkomen? Controleer dan goed hoe het zit met de verzekering(en). Vertrouw je het niet? Verzeker jouw huurauto in Lissabon dan extra goed. Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren bij een bedrijf dat werkt met een all-inclusive formule. In dat geval krijg je niet te maken met onvoorziene en/of bijkomende kosten.

3. Controleer het huurcontract

Heb je een huurauto in Lissabon gevonden die aan jouw voorkeuren voldoet en die bovendien goed verzekerd is? Dan besluit je deze auto mogelijk te huren. In dat geval teken je een huurovereenkomst. Teken niet voordat je deze overeenkomst goed hebt doorgelezen. Dit kost je misschien wat tijd, maar het kan je behoorlijk wat leed besparen. In de huurovereenkomst staan namelijk de afspraken die jij en de verhuurder met elkaar maken. Als je deze tekent, ga je ermee akkoord. Lees niet alleen de belangrijkste punten door, maar richt je ook tot de kleine lettertjes. Heb je de overeenkomst gelezen en staat er niets geks in? Dan kun je jouw handtekening zetten om de autohuur in Lissabon officieel te maken.

4. Huur een auto voordat je vertrekt

Na een lange vlucht wil je niets liever dan zo snel mogelijk het bed induiken. Als je een pakketreis hebt geboekt, word je vaak met een bus naar jouw accommodatie gebracht. Dit kan betrekkelijk lang duren, want je moet vaak eerst langs andere adressen. Zit je hier niet op te wachten? Dan kun je een auto huren. Veel mensen besluiten dit pas bij aankomst in Lissabon. Dit is geen probleem, want op deze luchthaven kun je bij verschillende verhuurbedrijven een auto huren.

Huur je pas na aankomst op de luchthaven een huurauto in Lissabon? Dan betaal je hier alleen wel een flink bedrag voor. Veel mensen denken dat dit niet anders kan, maar dat is wel degelijk het geval. Je kunt namelijk al een huurauto in Lissabon boeken voordat je vertrekt. In dat geval bespaar jij jezelf flink wat geld. Nadat je geland bent, bezoek je het loket van het autoverhuurbedrijf om de sleutel af te halen. De betaling is al geregeld, waardoor je nooit onnodig veel betaalt voor een huurauto in Lissabon. Bovendien kun je direct naar jouw vakantieadres rijden met het voertuig.

5. Vergelijk huurauto’s met elkaar

Wil je een auto huren in Lissabon? Regel dit dan voordat je vertrekt naar de hoofdstad van Portugal. Je bespaart zo (behoorlijk wat) geld en dat is altijd mooi meegenomen tijdens een vakantie. Huurauto’s in Lissabon vergelijken is tegenwoordig een fluitje van een cent. Er zijn namelijk verschillende websites die jou deze mogelijkheid bieden, zoals Skyscanner. Op deze site vergelijk je binnen een paar tellen huurauto’s op Lissabon airport met elkaar. Hierdoor slaag je erin om een goedkope huurauto in Lissabon te vinden.

Bij het vergelijken van huurauto’s in Lissabon focussen veel mensen zich op de prijs. Begrijpelijk, want een goedkope huurauto levert jou een directe besparing op. Toch is zo’n auto onderaan de streep lang niet altijd de goedkoopste. Goedkope huurauto’s zijn namelijk niet altijd de meest zuinige auto’s. Geldt dit ook voor jouw huurauto? Dan moet je tijdens de huurperiode mogelijk meerdere malen tanken. In dat geval had je mogelijk toch beter een iets duurdere, zuinigere auto kunnen huren. Focus je daarom niet te veel op de huurprijs zelf, maar kijk ook verder dan dat. In dat geval slaag je erin om zowel een goedkope als kwalitatieve huurauto in Lissabon te vinden.