Stichting Zwemschool Heerenveen zet zich in voor heropening zwembad Ebert

HEERENVEEN – Lucy Woudstra, Harm van Zwol en Bayram Atik zetten zich in om de voormalige zwemschool Ebert aan de Jan Mankeslaan weer te openen. 

Inmiddels heeft het drietal onder de naam Zwemschool Heerenveen een stichting opgericht. Het bestuur van de stichting bestaat uit de eerder genoemde personen en een interim bestuurster.

Zwembad Ebert sloot onlangs de deuren vanwege de hoge energiekosten. De sluiting maakte veel los in Heerenveen. De zwemschool is al vele jaren een begrip in de omgeving.

Er is 12.000 euro nodig om het zwembad weer te openen. De gemeente Heerenveen steunt het plan  met een financiële bijdrage.

Lucy Woudstra is woensdagmiddag druk met allerhande regelzaken. De onderneemster doet dit naast het runnen van haar bedrijf Woudstra Cleaning. ,,Mijn kinderen zaten hier op zwemles. Toen ik hoorde dat het bad dicht ging moest ik iets doen.  ,Om er een onderneming van te maken is voor mij niet te doen. Lucy heeft contact opgenomen met de oud eigenaar om informatie in te winnen. Vervolgens zocht zij contact met zweminstructeur Harm van Zwol. Harm is al sinds 1988 werkzaam in het zwembad. Harm was direct enthousiast. We leven in een waterrijke omgeving. Het behalen van een zwemdiploma halen is natuurlijk super belangrijk! Na het sluiten van zwemschool Ebert zijn veel kinderen buiten Heerenveen op zwemles gegaan. Deze mensen zijn nu veel reiskosten kwijt. Dit is in deze tijd natuurlijk niet gewenst” vertelt Lucy.

Er zijn 260 betalende leden benodigd om het zwembad weer te openen. Er staan drie zweminstructeurs klaar om les te geven in Swimskoalle It Fean. Oud leden hebben voorrang op de inschrijving. Nieuwe inschrijvingen zijn natuurlijk welkom.

Helaas staat het bestuur van de stichting onder druk van de energieleverancier. Het gas zal zeer binnenkort afgesloten worden wat gevolgen heeft voor het leidingwerk en een heropening zeer snel onmogelijk maakt. Binnen zeven dagen moeten zij een inschatting kunnen maken of de realisatie van het plan mogelijk is. De stichting heeft een duidelijke begroting gemaakt en weet dat een heropening enkel mogelijk is als donateurs hierbij steunen.

,, Wij kunnen donaties van particulieren en ondernemers goed gebruiken. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat het bad weer open gaat. Inmiddels hebben een aantal Heerenveense ondernemers aangegeven om een donatie te doen. Zo hebben Van A naar Peter, Ying Media, Schoenmakerij Feenstra en ’t Gerecht een donatie toegezegd. Hier zijn wij ontzettend blij mee. We hopen dat er meer volgen!" aldus Lucy.

Donerende ondernemers met een bedrag van 500 euro of meer kunnen een tegenprestatie verwachten.

Wil jij ook een steentje bijdragen? Klik HIER!

Kind inschrijven? Klik HIER!