INGEZONDEN - Zit je er al een tijdje aan te denken om je te laten omscholen, maar zijn de kosten een zwaarwegende factor om het niet te doen? Dan biedt het stapbudget wellicht uitkomst voor je.

Per 1 januari 2020 wordt het STAP budget verwacht waarbij werkenden en niet-werkenden in aanmerking kunnen komen voor een opleidingsbudget a €1000. Ben je benieuwd of jij in aanmerking komt voor het STAP budget, lees dan vooral verder.

Want de eisen die gesteld worden om hiervoor in aanmerking te komen zijn dat je tussen de 18 en de AOW gerechtigde leeftijd bent, je gedurende zes maanden in de afgelopen twee jaar volksverzekerd bent geweest (onder andere AOW, ANW en WLZ), je geen publieke studie financiering ontvangt én niet eerder een STAP budget toegewezen hebt gekregen dit jaar.

Wanneer je dan hebt vastgesteld dat je in aanmerking komt kun je bij een van de STAP erkende aanbieders van scholing terecht. Het is dan wel verplicht binnen 3 maanden met de gekozen opleiding te starten.

Wees er wel op tijd bij, want het budget wordt uitgekeerd zo lang de voorraad strekt. Iedere twee maanden wordt er ruimte gemaakt voor ongeveer 35.000 aanmeldingen. Je maakt dus een goede kans wanneer je je snel aanmeldt!

Ben je benieuwd naar de scholing die je kunt ontvangen met het STAP-budget, neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van het ROVC, technische de beste opleider én een erkende opleider voor het STAP-budget.

Het aanbod varieert van gebouwautomatisering tot industriële elektrotechniek. Welke cursus je ook kiest, elke cursus is opgebouwd uit verschillende modules waardoor je heel gericht kunt kiezen voor wat bij jou en eventueel het bedrijf waar je werkt past. Misschien wil je je dagelijkse werkzaamheden nog beter kunnen uitvoeren? Of wil je liever nieuwe competenties aanleren waardoor je weer een stapje dichter bij jouw droombaan komt? Het kan allemaal! Wees er dus snel bij en maak gebruik van deze fijne regeling!