Rinsma Modeplein in Gorredijk heeft grootse uitbreidingsplannen

GORREDIJK - Het centrum van Gorredijk heeft van alles te bieden en is meer dan een bezoekje waard. 

Zeker voor mensen uit de regio, maar ook voor mensen van daarbuiten. Medio 2022 wordt dat nóg aantrekkelijker: Rinsma Modeplein draagt met grootse uitbreidingsplannen bij aan een ‘Geweldig Gorredijk’.

Familiebedrijf

Rinsma Modeplein is een echt familiebedrijf; inmiddels is de vijfde generatie Rinsma actief. Ruim 200 medewerkers zetten zich dagelijks in om een steentje bij te dragen aan hun missie: gasten blij maken met mooie kleding. Het team voelt voor medewerkers als één grote familie, en dat voelt niet alleen zo; er werken zelfs meerdere families! “De afgelopen jaren zijn we al meerdere keren uitgebreid om onze gasten nog meer winkelbeleving en gemak te kunnen bieden. We zijn trots dat we middels deze uitbreiding onze gasten nog blijer kunnen maken, want dat is waar we het uiteindelijk voor doen”, aldus de familie Rinsma, die met twee generaties in het bedrijf actief is.

Meer winkeloppervlakte & daghoreca

Het promenadedeel van de Langewal in Gorredijk krijgt een nieuwe look. Binnenkort wordt gestart met de sloop van een aantal winkelpanden die al een aantal jaar leegstaan. De verbouwing zorgt voor een fris aanzicht. Er komt circa 200 vierkante meter extra winkeloppervlak en een tweede horecavoorziening met een oppervlakte van ongeveer 250 vierkant meter en een terras aan het water. “Een bezoek aan Rinsma Modeplein is echt een dagje uit; gasten kunnen bij ons heerlijk ontspannen shoppen en daar hoort natuurlijk horeca bij”, aldus Gerk Jan Rinsma. 

Aantrekkelijk Gorredijk

Vanaf april volgend jaar kun je op het terras genieten van de drukbevaren Turfroute onder het genot van een hapje en een drankje. Een extra terras aan de Compagnonsvaart trekt mensen en is een belangrijke toevoeging voor het dorp. “En het trekt niet alleen meer mensen, het houdt mensen ook langer vast. Daar profiteert het hele centrum van”, aldus Gerk Jan Rinsma. Gorredijk krijgt een hogere aantrekkingskracht en de uitbreiding draagt bij aan de leefbaarheid van het dorp. Ook zorgt de uitbreiding voor meer werkgelegenheid. De plannen worden uitgevoerd door lokale ondernemer: Bouw Gorredijk.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden