Raambekleding kopen? Met deze 5 tips maak jij een topaankoop!

INGEZONDEN - De meeste mensen merken de raambekleding niet op wanneer ze een kamer binnenlopen, maar toch hebben de opties die je op deze markt kunt vinden de kracht om een ​​ruimte te transformeren. 

Ze kunnen de kamer met licht overspoelen of juist de stralen van de zon blokkeren, waardoor een kalme, rustgevende omgeving ontstaat. Maar bij het winkelen voor raamdecoratie zijn er veel verschillende opties, die voor de koper overweldigend kunnen zijn. Gelukkig kun je met behulp van de onderstaande tips alsnog de juiste keuze maken tijdens je zoektocht naar de perfecte bekleding van de ramen van je huis.

Bepaal je budget

Begin met het prioriteren van alle ramen die raambekleding nodig hebben. Zo kunnen bijvoorbeeld woonkamerzonwering heel belangrijk zijn omdat je veel tijd in de ruimte doorbrengt. Je kunt echter kiezen voor goedkopere zonwering voor ruimtes met weinig verkeer, zoals een kantoor of logeerkamer. Het is dan dus een goed idee om voor een rolgordijn goedkoop te gaan. Hierdoor kun je veel geld besparen terwijl het alsnog mogelijk is om het zonlicht te weren in deze ruimtes.

Bepaal je verlichtingsbehoeften

Hoeveel licht moet de kamer binnenkomen? Je wilt bijvoorbeeld dat een slaapkamer erg donker wordt om gemakkelijker te kunnen slapen, maar voor een woonkamer wil je misschien juist maximale helderheid. Bepaal of je wilt dat de ruimte licht en luchtig aanvoelt of knus en donker om te slapen. Nadat je dit gedaan hebt, is het mogelijk om op zoek te gaan naar geschikte raambekledingen. Voor een ruimte waar je graag veel zonlicht wilt binnenlaten is shutters kopen een goed idee bijvoorbeeld.

Schoonmaken van raambekleding

De raambekleding die je koopt, kunnen jarenlang in je huis worden gebruikt nadat ze geïnstalleerd zijn. Om deze reden is het belangrijk om vooraf na te denken over schoonmaakproblemen. Hoeveel tijd en moeite ben je bereid te besteden aan het reinigen van de raambekleding? Jaloezieën zijn bijvoorbeeld gemakkelijk thuis schoon te maken, andere soorten raambekleding met bepaalde texturen en stoffen kunnen echter professionele reiniging vereisen. Hier gaat meer tijd in zitten, terwijl het ook nog eens meer geld zal kosten.

Gebruik optische illusies

Met behulp van raambekleding is het mogelijk om je ruimte anders te laten lijken dan dat het echt is. Bredere horizontale lamellen helpen bijvoorbeeld om ramen groter te laten lijken. Dit is leuk in kleinere kamers of appartementen, maar bijvoorbeeld ook in een kleine kantoorruimte. Verticale jaloezieën zijn daarentegen uitstekend geschikt voor ramen die breed zijn en niet hoog. Door hiervan gebruik te maken zul je dus optische illusies creëren met behulp van de raambekleding.

Selecteer je decoratiestijl

Natuurlijk is het ook belangrijk dat het type raambekleding waar jij uiteindelijk voor kiest goed past bij de rest van je woning. Hierbij speelt het uiterlijk van het huis een rol, maar de stijl van je inrichting is nog veel belangrijker. De decoratiestijl die je hierbij hebt gebruikt, moet je eigenlijk ook gebruiken bij het bepalen van de raambekleding. Hierdoor wordt je interieur echt een geheel.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden