Overstappen? Let hierop!

INGEZONDEN - Ieder jaar stappen er miljoenen Nederlanders over. Dit komt enerzijds omdat steeds meer mensen de voordelen van overstappen inzien, maar anderzijds ook zeker omdat we steeds meer mogelijkheden hebben wat betreft overstappen. 

We hebben steeds meer abonnementen en daarnaast ook steeds meer verschillende aanbieders van de abonnementen. Om hier je eigen voordeel uit te halen dien je alle abonnementen voorafgaand aan het afsluiten goed met elkaar te vergelijken. In deze blog vertellen we je waar je op moet letten tijdens het vergelijken van verschillende abonnementen voordat je daadwerkelijk de overstap maakt!

Weet wat je belangrijk vindt

Op veel vergelijkingswebsites kun je tal van dingen met elkaar vergelijken. Iedereen vindt namelijk iets anders belangrijk binnen de te vergelijken dienst en de vergelijkingswebsites spelen hier goed op in. Het is daarom goed om van tevoren voor jezelf in kaart te brengen wat je echt duidelijk vindt. Je kunt deze filters dan toepassen om zo precies de producten te vergelijken op de gebieden die jij belangrijk vindt. Als je bijvoorbeeld nooit foto’s maakt met je telefoon, dan hoef je de specificaties van de camera van de toestellen niet mee te nemen in de vergelijking als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon. 

Pak je voordelen

Overstappen kan jou diverse voordelen bieden. Dit zijn voordelen die je niet zult genieten als je niet overstapt. Het regelmatig overstappen is dan ook aan iedereen aan te raden! Deze voordelen uiten zich op verschillende manieren. Als we bijvoorbeeld kijken naar energie aanbiedingen, dan uiten deze voordelen zich in de vorm van kortingen en welkomstbonussen. Met deze aanbiedingen proberen energieaanbieders nieuwe klanten aan zich te binden. Naast de specificaties van de contracten kun je ook deze aanbiedingen met elkaar vergelijken. Over het algemeen kunnen we je aanraden om te kiezen voor de optie met de meeste korting en de kortste looptijd. Zo kun je zodra de termijn van het abonnement is verstreken weer overstappen en opnieuw genieten van deze aanbiedingen. Deze aanbiedingen krijg je over het algemeen ook enkel voorgeschoteld als je een nieuw abonnement afsluit. Als je je huidige abonnement door laat lopen zul je helaas nooit weet hebben van deze mooie aanbiedingen.