INGEZONDEN - Heerenveen is een prachtig veenkanaaldorp gelegen in de waterrijke provincie Friesland. 

Het is een oud dorp wat is ontstaan rond het jaar 1550. Het is een prachtige bestemming om te bezoeken, niet alleen in de zomer maar zeker ook in de andere seizoenen! Een aantal dingen die je kan bezichtigen in Heerenveen zijn bijvoorbeeld een verzameling aan 30 verschillende rijksmonumenten, de prachtige bosrijke omgeving. Heerenveen heeft zelfs een  strand waar je kunt genieten van het beoefenen van verschillende watersporten. Ben jij ook benieuwd wat er allemaal te ontdekken valt in Heerenveen? Zorg dan dat je voorbereid op stap gaat met een draadloze oplader zodat de accu van jouw smartphone niet leeg gaat. Je kunt je telefoon namelijk gebruiken om te navigeren en leuke foto’s te maken.

In deze prachtige eeuwenoude stad zijn talloze historische straatjes en gebouwen die je kunt bezoeken en een van de meest bekende monumenten die je niet wilt missen is toch zeker wel ‘De Crackstate’. Dit schitterende bouwwerk wordt omringd door een gracht gebouwd in 1648. Tegenwoordig wordt dit monument gebruikt als landhuis, gemeentehuis en trouwzaal. Naast dit monument zijn er dus nog 29 andere rijksmonumenten die je kunt bezoeken in het prachtige Heerenveen. Heb je even genoeg monumenten gezien en wil je eigenlijk even de binnenstad in? Dat kan ook zeker want in Heerenveen zijn er genoeg leuke winkelstraatjes zoals de Dracht, Sieversstraat, Lindegracht en/of de Pleinweg en Vleesmarkt. In deze straatjes zijn genoeg leuke winkels te vinden.

Genoeg gewinkeld? Dan is het natuurlijk tijd om iets lekkers te gaan eten. Maak je geen zorgen want er zijn ook genoeg geweldige horecagelegenheden in Heerenveen te vinden! Het restaurant Frisone Pazzo is een restaurant die voor ieder wat wils heeft. Heerenveen is niet een heel groot dorp, dus veel dingen zijn op loopafstand af te leggen. Zorg er wel voor dat jouw nieuwe Samsung Galaxy S21 een hoesje heeft zodat die niet kapot valt mocht je hem tijdens het lopen uit je zak verliezen.

Aan het einde van de dag wil je natuurlijk weer terug naar huis en of je nou met de auto of trein bent, Heerenveen is gelukkig goed te bereiken. Met een uurtje in de trein vanaf Amsterdam Centraal is het redelijk dichtbij vergeleken met andere bezienswaardigheden in Nederland. Een goed gelegen plek voor een dagje weg dus. Parkeren kan op veel plekken in Heerenveen maar dit kan wel betaald zijn, kijk dus goed waar je gaat parkeren. Zorg dat je goed bent voorbereid voor alle scenarios met de telefoon accessoires van smartphonehoesjes. Een van de vervelendste