Online marketing zet uw online onderneming in Friesland en daarbuiten op de kaart

HEERENVEEN - Als nuchtere friese online ondernemer ziet u een verschuiving van handel plaatsvinden. 

Sinds het coronavirus ronddwaald worden mensen gedwongen om hun aankopen online te gaan doen. Non-food winkels zijn gesloten, markten sluiten hun kraampjes, horeca zit op slot, de entertainment industrie ligt op zijn gat en ga zo maar door. Het offline winkelen is zich gaan verplaatsen naar het online winkelen. Hoe gaat u hiermee om als ondernemer? 

GA online!

Er zijn verscheidene strategieën voorhanden om uw marketing uit te rollen voor uw onderneming. Welke past nou eigenlijk het beste bij uw bedrijf en zal gaan bloeien tot een florerende business? Besef dat voordat u gaat investeren in een strategie, het van cruciaal belang is dat u alle beschikbare strategieën kent, SEO (Search Engine Optimization) is een van de voornaamste strategieën om uw onderneming online op de kaart te zetten. 

Wat is SEO?

SEO is een techniek waarbij het draait om het verbeteren van uw website en vergroten van uw online aanwezigheid, zowel op uw webpagina als daarbuiten, dit met als doel om uw positie in zoekmachines zoals Google te verhogen. Indien uw online platform hoog in de zoekresultaten naar voren komt in een zoekmachine zal dit meer bezoekers aan uw website of webshop opleveren. Hoe meer klikken u ontvangt, hoe meer mensen naar uw website kijken, hoe meer kans ze hebben om een ​​product of dienst van u te vinden die hen interesseert en tot handel leidt. 

Hoe verbeter ik mijn website?

-           Zoekwoord optimalisatie

Werk aan zoekwoord optimalisatie van uw platform. Door gebruik te maken van zoekwoorden die veel concurrentie en een hoog zoekvolume hebben, is het onwaarschijnlijk dat uw website hoog zal scoren op dat zoekwoord. Kiest u voor zoekwoorden met een hoog zoekvolume en weinig concurrentie, zal dit een grotere slagingskans bieden op een betere positie in de zoekresultaten van de zoekmachine. 

-           Creëer content

Door het publiceren van content (inhoud) wordt u online vindbaar door de zoekmachine en zichtbaar voor de klant. Zorg er dan wel voor dat u continu nieuwe en verschillende soorten inhoud genereert met de juiste zoekwoorden zodat uw website een sterke positie in de zoekresultaten verkrijgt. Dit kunt u bewerkstelligen door continu SEO research (zoekwoorden onderzoek) te laten verrichten door bijvoorbeeld een linkbuilding bureau

Via blogs kunt u een gestage stroom nieuwe inhoud delen waar Google gek op is. Indien u uitgebreid over een onderwerp schrijft door middel van een lang artikel, laat u de zoekmachine zoals Google zien dat u veel weet over dat onderwerp. Des te meer informatie u publiceert, des te meer waarde u aan gebruikers biedt, waardoor Google meer focus op u legt dan de concurrent. Zorg er tevens voor dat uw content interessant om te lezen is voor degene die het leest. Door bijvoorbeeld media toe te voegen zoals afbeeldingen, videofragmenten of andere infographics. Hierdoor wordt uw content als het ware opgesplitst, lange rijen tekst worden aantrekkelijker en de lezer blijft langer hangen op uw website. 

Hoe weet ik of de gedane moeite zijn vruchten afwerpt?

U heeft de strategie toegepast op uw online platform, maar heeft u ook succes behaald? U wilt dit graag monitoren om erachter te komen dat de strategie goed uitpakt! Heeft uw content verkeer van zoekmachines naar uw website opgeleverd? Dit om te bevestigen dat uw content op de juiste doelgroep gericht is, de juiste zoekwoorden gebruikt worden of dat u schrijft op een manier die uw publiek aanspreekt.

U kunt de keuze maken om eigenhandig uw SEO te gaan regelen, echter is het raadzaam om een SEO specialist is te huren zoals online marketing bureau Groningen die in Friesland gevestigd is. Hiermee bent u verzekerd van resultaten. 

Het organiseren van de SEO kost veel tijd tenzij u iemand binnen uw organisatie heeft die hierin gespecialiseerd is. Tevens moet u beschikken over vele tools die nodig zijn om een succesvolle campagne te organiseren, dit kost geld.