Noodkreet: kapsalons deden donderdagavond het licht aan

DFM - In heel Nederland hebben donderdagavond honderden kappers de noodklok geluid. Dat deden ze door van 18.00 tot 20.00 uur massaal het licht in de kapperszaak aan te zetten. Daarmee wilden ze aandacht vragen voor moeilijke situatie waarin ze door de coronacrisis verkeren. Dit werd gedaan in het kader van de actie #lichtvoordathetuitgaat

Al acht weken lang zijn de kappersstoelen leeg. De kosten gaan door, maar er zijn geen inkomsten. Voor de kappers is het daarmee lastig om positief te blijven, het water staat veel van hen tot de lip. Dit terwijl hun collega's in de omringende landen België en Duitsland weer open gaan.

Op basis van eerdere ondervindingen tijdens de coronacrisis zijn de kapsalons van mening dat zijn op een veilige manier weer open kunnen. Ook worden de klanten ongeduldig. Stiekem knippen is voor deze beroepsgroep geen optie. Dit zou een boete van duizenden euro's kunnen gaan kosten. Dat terwijl veel kapsalons al te weinig financiële steun van de overheid krijgen. Ook wil men de kans op verdere besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk houden.

De hoop van de Nederlandse kappers is nu gevestigd op de persconferentie van 23 februari. Dan zal het kabinet het coronabeleid vanaf 3 maart naar voren brengen.