Nieuwbouw duurzaam lab Eurofins vordert

HEERENVEEN - De nieuwbouw van een gloednieuw en duurzaam lab van Eurofins aan de Hermes op het internationale bedrijven terrein Friesland is in volle gang bezig. De contouren van het nieuwe gebouw zijn inmiddels zichtbaar. 

In het lab zullen straks chemische analyses worden uitgevoerd op het gebied van food, feed en water. Het nieuwe lab zal helemaal op de toekomst zijn ingericht. De oplevering zal naar verwachting in juli 2022 zijn. 

Aanleiding van de bouw is de brand in november 2019 waardoor de analyses noodgedwongen moesten worden uitbesteed aan zusterlaboratoria. In februari 2020 is een tijdelijk laboratorium ingericht aan de Icarus in Heerenveen. 

Het pand wordt het eerste laboratorium dat volledig aardgasvrij is. Bij het ontwerp is rekening gehouden met optimale efficiëntie, flexibiliteit en automatisering van processen. De totale oppervlakte van het pand wordt 2.760 m2 en het laboratorium neemt straks 1.200 m2 in beslag. 

Onderzoek naar kwaliteit van van water, voedings- en diervoeder

In het laboratorium waaronder ook het Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry (CCC) behoort, wordt straks door middel van analyses onderzoek gedaan naar de kwaliteit van water, voedings- en diervoederproducten. Het lab analyseert de standaard voedingswaarden en nutritionele bestanddelen van producten en grondstoffen: bijvoorbeeld eiwitten, suikers, vetten, voedingsvezels en andere koolhydraten. Het laboratorium voert de meest uitgebreide koolhydraat- en voedingsvezeltests uit en levert zeer nauwkeurige kwaliteitsanalyses voor voedingsproducten. 

Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry 

Het Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry is een internationaal en toonaangevend expertisecentrum. Er worden nieuwe analysemethoden ontwikkelt voor koolhydraten en verbetert of breidt bestaande analysemethoden uit, zodat ze bijvoorbeeld op meer productgroepen toepasbaar zijn. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden