Nieuw pand en nieuw logo voor Kapsalon 't Honk

HEERENVEEN – Op 5 juli 2022 openden Michel Menninga en Jody Schuurmans in een karakteristiek pandje met een huiselijke sfeer kapsalon ‘t Honk aan de Herenwal 50 in Heerenveen.

Na een half jaar gaat ’t Honk verhuizen naar de Herenwal 61. Enkele panden verderop. Het gaat hier om een groter pand en een woning. De opening van de nieuwe zaak staat gepland op 1 maart.  

,,Vrijdag hebben wij het contract ondertekend. We gaan van klein naar knus. Toch hebben wij in het nieuwe pand net wat meer werkruimte. Daarnaast zit er een woning bij. Deze ga ik betrekken. De komende weken moet er veel gebeuren in het nieuwe pand. Voor je het weet is het 1 maart” vertelt Michel Menninga.

Naast een nieuw pand heeft ’t Honk ook een nieuw logo. ,,Het logo is ontworpen door Dylan Hoogerwerf van Goons en Queens. Ook de inrichting van het pand zal anders zijn. Hier laten wij nog niets over los, maar het gaat gaaf worden” zegt Jody Schuurmans.

Ambacht

Michel Menninga heeft inmiddels twintig jaar ervaring in het kappersvak. Hij begon op zijn zeventiende met knippen. De schaar die hij toen kreeg van kapper Zwart, daar knipt hij nog steeds mee. Het woord kapper neemt Menninga liever niet in de mond. ,,Ik ben barbier en sta voor ambacht en vakmanschap. Ik knip en scheer enkel mannen. De vrouwen kunnen voor knippen, kleuren en natuurlijk een permanentje terecht bij compagnon Jody. Zij heeft ook ruime ervaring in het kappersvak. Niemand gaat hier binnen tien minuten de deur uit. De klant staat centraal bij ons. Je zit minimaal een half uur in de stoel. Snelle tussendoortjes doen wij niet. ” vertelt Michel