Nieuw bedrijfspand voor Tuinhaard.com aan de Minerva in Heerenveen

HEERENVEEN - Gemeente Heerenveen heeft dit jaar een kavel van 780 m2 verkocht aan Tuinhaard.com. De bouw van het nieuwe bedrijfspand is al in volle gang op het Internationaal bedrijventerrein Friesland (IBF) aan Minerva 4 in Heerenveen.

Het Friese bedrijf groeit letterlijk uit haar jasje. Het huidige bedrijfspand aan de Pompmakker 12 in Heerenveen is te klein geworden en heeft geen mogelijkheden voor uitbreiding en verdere groei. Daarom verhuizen ze eind 2020 naar het gloednieuwe bedrijfspand.

Snelle groei

Tuinhaard.com is in 2009 opgericht. Sinds 2015 zijn Arjan Bosman en Arnoud Kraan eigenaar van dit unieke en duurzame Nederlandse product. Ze zijn in 2015 in een kleine werkplaats in Rottum gestart met het lassen en produceren van toen het enige product, de Magma tuinhaard. De werkplaats was echter binnen een jaar al te klein. Daarom besloten de heren om in 2016 te verhuizen naar de huidige locatie aan de Pompmakker in Heerenveen. Sinds 2019 is Wietske Bakker Kramer ook mede-eigenaar van dit mooie Friese bedrijf.

Staaltje vakmanschap

De tuinhaarden worden stuk voor stuk in Heerenveen gemaakt. Een mooi staaltje pure ambacht! Alle werkzaamheden, van het bewerken van het metaal, het lassen van de onderdelen, de nabewerking en andere handelingen worden van begin tot eind in eigen huis gedaan. Met als resultaat, een eyecatcher en ideale warmtebron voor op het terras, in de tuin of bij de overkapping. Vuur, warmte en sfeer het hele jaar door. De haarden zijn verkrijgbaar in zwart gecoat staal, corten staal of RVS. Het unieke design en de toepassing van ‘clean burn technologie’ zorgt dat de tuinhaard door dubbele verbranding bijna geen rookvorming heeft, maar wel volop stralingswarmte en sfeer geeft.

Meer dan alleen tuinhaarden

Door het succes van de Magma tuinhaard heeft het bedrijf ook geïnvesteerd in veel andere sfeer en vuur gerelateerde producten en accessoires. Denk hierbij aan andere unieke tuinhaarden, vuurkorven, BBQ-accessoires, pizza-accessoires, vonkenvanger, beschermhoes, hittebestendige handschoenen, houtopslag, houtklover, hout, marshmallow stokken set, rookplank, braadspit, eigen Magma bier, een buitenkraan/douche en meer.

Eigen speciaal bier

Het team van Tuinhaard.com is continu op zoek en bezig om naast warmte de sfeer te verhogen. Dan mag een eigen speciaal bier ook niet ontbreken. Met een bevriende Friese bierbrouwer zijn ze in zee gegaan om een passend en bijzonder speciaal bier te ontwikkelen. En dat is gelukt. Met de naam ‘blonde magma’ is een smaakvolle verkoeling toegevoegd aan het assortiment voor een ultieme sfeerbeleving of omdat je gewoon bierliefhebber bent.

Groeiend aantal verkooppunten

De Magma tuinhaarden, accessoires en overige producten zijn te koop via de eigen (nieuwe) webshop, op beurzen, diverse fairs en sinds vorige zomer ook via de Welkoop vestigingen in Heerenveen, Leeuwarden, Sneek, Emmeloord en Harderwijk. Daarnaast is het bedrijf erin geslaagd de producten internationaal te verkopen. Zo werken ze al samen met importeurs in Duitsland, Engeland en Zweden.

Warme toekomst

‘Wij zijn erg blij met de nieuwbouw, die was hard nodig. Op de huidige locatie kunnen we niet uitbreiden en daarom is nieuwbouw op dit moment voor ons de beste optie. We willen investeren in onze toekomst, innovatie, de vraag en duurzame economische groei. Op de nieuwe locatie hebben we al deze mogelijkheden. Wij kunnen het pand zo inrichten dat het productieproces ruimer en efficiënter verloopt. Daarnaast hebben we meer ruimte voor opslag en kunnen onze klanten nog beter van dienst zijn in een ruime eigen showroom.’ www.tuinhaard.com
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden