Nederland is een typisch fietsland, en wel hierom

INGEZONDEN - Fietsen, motorrijden of op de scooter eruit. Dit is het fijnste wanneer het lekker weer is buiten. Maar wat als het winter wordt. Blijf je dan doorrijden of kies je toch voor een warmere optie?

Waarom is Nederlands een typisch fietsland?

Je ziet het in Nederland heel veel. Nederland is namelijk een typisch fietsland. Heel het jaar door zie je mensen fietsen. 

Maar ook scooters en motoren zijn niet te missen. Vooral met lekker weer rijden veel mensen rond. Het is niet heel gek dat dit in Nederland zo populair is, want heel het land ligt vol met goede fietspaden. En wanneer je je voertuig kwijt wil, zijn er ook genoeg stallingen om je vervoersmiddel te plaatsen. Ook zijn sommige plekken met een fiets beter of zelfs sneller te bereiken dan met een auto.

Voor welke optie ga jij?

Toch kiezen veel mensen er op de koudere dagen voor om toch een warmere optie te kiezen. Ze gaan bijvoorbeeld met de auto of het openbaar vervoer. Hierbij hoef je namelijk niet na te denken over of je een regenpak aan moet doen, welke jas warm genoeg is en of je wel of geen handschoenen of sjaal aan moet doen. En hoe fijn is het als je die optie hebt om daar dan voor te kunnen kiezen.

Wat te doen met een lege accu?

Maar wat als je bijvoorbeeld je elektrische fiets de hele winter binnen laat staan? Het kan dan voorkomen dat de accu het niet meer doet. Een accu kan namelijk leeglopen, doordat hij te lang stilstaat. Ook helpt de temperatuur van de omgeving mee. Wanneer het koud is, is dit niet bepaald goed voor de accu. Om ervoor te zorgen dat de accu het weer gaat doen heb je acculaders. Deze zorgen ervoor dat je binnen no time weer jouw fiets op kan en weer kunt gaan fietsen.