Naar deze landen kun je op vakantie

INGEZONDEN - Na weken zon en zomergevoel, lijkt de zon zijn koffers gepakt te hebben. Misschien dus tijd voor jou om hetzelfde te doen.

Veel landen hebben de grenzen weer opengesteld dus je kan er gewoon even tussenuit. Dat maakt dat het nu tijd is om eens op een rijtje te zetten waar je heen kunt deze zomer.

 

Hoewel Nederland prachtige plekjes heeft, ben je er misschien echt aan toe om even weg te gaan. Maak als eerste voor jezelf de keuze of je met de auto, trein of vliegtuig wil gaan want bij alle opties zijn er echt weer genoeg landen waar je uit kunt kiezen.

 

Bergen en een prachtige natuur

Hou je van bergen, dan zit je in Oostenrijk natuurlijk helemaal goed. Dit land heeft de grenzen weer volledig geopend maar ze houden nog wel gezondheidscontroles. Voor reizigers vanuit Portugal zijn er nog wel toegangsbeperkingen. Reis je met een groter gezelschap, hou er dan rekening mee dat er ook nog beperkingen zijn voor reizen met meerdere personen in een auto.   

Mooi Kroatië

Nog zo’n land met een prachtige natuur is Kroatië. Ook hier zijn de grenzen gelukkig weer geopend maar kan er bij de grens nog wel gevraagd worden om een gezondheidsformulier. Kroatië is overigens zeker de moeite waard. Niet alleen vanwege de prachtige natuur en mooie stranden, ook om de pittoreske dorpjes en de restaurantjes die je een ware culinaire ontdekkingstocht beloven. Het leuke van Kroatië is dat het ook gewoon te doen is met de auto. Let wel even op de voorschriften van de landen waar je doorheen moet reizen.  

Gastvrije Griekenland

Wil je deze zomer van de Griekse gastvrijheid genieten? Dan is er goed nieuws. De Grieken kunnen niet wachten om jou te ontvangen nu de grenzen weer open zijn. Op het vliegveld worden nog wel steekproefsgewijs coronatesten afgenomen. Pak je Tommy Hilfiger tas maar vast in en ga genieten van zon, zee, strand en de Griekse keuken. Het enige moeilijke is nog voor welk eiland je gaat. Ze zijn namelijk allemaal heel leuk.  

Het zonnige Europese zuiden

Gek op Italië of Spanje? Zag je je vakantie al bijna letterlijk in het water vallen? Dan is het fijn dat we kunnen melden dat ook de grenzen naar Italië en Spanje weer open zijn. Heeft het Italiaanse Sicilië je voorkeur of ga je liever naar het spaande Ibiza, de Canarische Eilanden of Mallorca? In Italië moet je er wel rekening nog mee houden dat je een gezondheidsverklaring nodig hebt als je uit een hoog risicogebied komt. Dat geldt bij het aan boord van het vliegtuig stappen richting Nederland. Deze verklaring ontvang je gewoon op het vliegveld en kun je daar direct invullen. Tijdens de reis moet je dit formulier bij je houden; aankomst op Schiphol kan er naar gevraagd worden. Ook in Spanje ben je weer van harte welkom (behalve als je vanuit Portugal reist).  

Echt weg en toch dicht bij huis

Blijf je liever wat dichter bij huis? Kijk dan eens naar België, Duitsland, Luxemburg of Frankrijk. Toch even helemaal weg maar wel zo dichtbij dat je er met de auto heen kan. En dat geeft je dan weer de vrijheid om als het niet bevalt door te reizen of  terug naar huis te gaan. Let er wel even op dat bijvoorbeeld in Duitsland per deelstaat nog wel verschillend in regels kunnen zijn. Genieten van Belgisch bonbons en een heerlijk biertje? Of ga je voor de zoete wijnen van Duitsland of Luxemburg. Ben je meer het romantische type, dan kies je vast voor de charme van viva la France. Pak maar in dat snoezige zomerjurkje, die geweldige hoed en je nieuwste clutch.

 

Check wel altijd de ontwikkelingen rondom het coronavirus én adviezen vanuit het RIVM en ANVR voor je je Kiplink rugzak inpakt. Mocht je met de auto gaan, check dan ook de richtlijnen van de ANWB over met hoeveel personen je per auto mag reizen. Let dan ook op de doorreislanden. Per land kan dit nog al verschillend zijn.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden