Marian Meirmans van MMOOI beauty&wellness: “Wij hebben geen betaalde vakantie”

HEERENVEEN - Het water staat Marian Meirmans van MMOOI beauty&wellness aan de lippen.

Vanwege de overheidsmaatregelen rond het coronavirus is de salon al vanaf 14 december gesloten. Perspectief is er niet. Wij gingen bij Marian langs om te kijken hoe het er op dit moment voorstaat.

,,Wij hebben echt geen betaalde vakantie. Dit beeld heeft men wel eens. Alles behalve dat dus. Ik heb vier medewerkers, zij krijgen gelukkig gewoon betaald. Ikzelf krijg in principe niets. De overheidssteun is absoluut niet toereikend en onrealistisch. Ik maak dus nu gebruik van mijn reserves. Wat ik in de afgelopen tien jaar met mijn dochters heb opgebouwd in de voormalige LTS is mijn levenswerk, wat ik nu door mijn vingers zie wegglippen. Ik maak me niet alleen zorgen maar ben ook boos, boos op de regering die praat over fatsoen en solidariteit en samen doen maar het tegenover gestelde laat zien!” vertelt een toch wel geëmotioneerde Marian.

Eén van haar dochters werk in hetzelfde pand als zelfstandige. Marian: ,,Zij heeft helemaal nergens recht op. Ze moet nu leven van het inkomen van haar man. Voor mij is dit echt niet te begrijpen. Zelfstandige vrouwen en mannen worden teruggeworpen op het inkomen van hun partner, naar mijn mening is dat in strijd met de wet op emancipatie! Het doet pijn om dit te zien. Gelukkig zijn wij sterk en positief ingesteld”.

De schoonheidssalon, waar men afhankelijk is van het behandelen van klanten ligt helemaal stil. Het verkopen van producten op bestelling heeft voor Marian weinig zin.

,,Wij moeten het echt hebben van de behandelingen in de vier behandelkamers. Wij voldoen aan alle hygiëne matregelen en behandelen elk in 1 van onze 4 behandelruimtes, volledig corona proof! Daarom begrijp ik niet dat wij nog langer gesloten moeten blijven in tegenstelling tot andere contactberoepen zoals huidtherapeuten of cosmetisch artsen. Het werk is vergelijkbaar met ons werk, ook bij ons komen mensen met huidproblemen zoals acne rosacea en mannelijke overbeharing. Krommer dan krom kan volgens mij niet” legt Marian uit.

Marian praat niet alleen voor haarzelf. ,,Ik neem het ook op voor mijn collega’s en de kappers. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We weten niet hoe we moeten overleven en hebben totaal geen perspectief. Schulden stapelen op en reserves worden aangebroken. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Ik hoop dat er nu snel betere tijden aankomen. We hebben in ieder geval de afgelopen tijd nuttig besteed met trainingen en opleidingen zodat we straks met nog meer kennis en enthousiasme onze klanten kunnen verwelkomen bij MMOOI!” sluit Marian af.