Leerlingen Burgemeester Harmsma School lopen €4000,- bijeen voor lokale ondernemers

GORREDIJK - Op maandag 15 maart reikten leerlingen van de Burgemeester Harmsma School een cheque van €4000,- uit aan Anton de Bruin van ondernemersvereniging WHI in Gorredijk.

Tijdens de lock down- periode daagden de LO-docenten van de BHS de leerlingen uit om toch in beweging te komen en achter hun beeldscherm vandaan te kruipen. Iedere dag een beweegchallenge mondde uit het wandelen van de elfstedentocht, waarin elke kilometer voor een minuut bewegen stond. Totaal moest er dus 240 minuten worden gewandeld. Eén leerling presteerde het zelfs om de elfstedentocht te zwemmen. Aan de beweegchallenge van de LO-docenten werd op verzoek van de school een sponsoractie gekoppeld voor de plaatselijke ondernemers. Aangezien de bedrijven en instellingen een belangrijke rol spelen in de studieloopbaan van de leerlingen van de BHS willen de school hen in deze lastige tijd niet uit het oog verliezen en hen een hart onder de riem steken.


In totaal werd er ruim €3500,- opgehaald door de leerlingen met deze sponsoractie. De school vulde het bedrag aan tot €4000,-, zodat De Bruin afgelopen maandag dit riante bedrag in ontvangst kon nemen. De Bruin zegde toe het bedrag in het steunfonds van de ondernemersvereniging te storten om zo de gelden eerlijk te verdelen onder de ondernemers die het het hardst nodig hebben in deze lastige tijd. Hij roemde de leerlingen om hun mienskipsgevoel en dankte hen hartelijk voor hun inzet.