Kinderauto kopen als voorbereiding op de zomervakantie

INGEZONDEN - Na een zeer afwijkend en uitdagend schooljaar is het aftellen tot de zomervakantie begonnen. 

Voor veel mensen een periode om even een stap terug te doen en zelf het ritme te bepalen. Even niet het nieuws volgen om te zien of er nieuwe maatregelen zijn rond de dagopvang, basisscholen en het voortgezet onderwijs. Maar het is ook een moment waarbij we nieuwe uitdagingen gaan zien.

De kans is klein dat iedereen al een vaccin gekregen heeft in de zomermaanden. Daarmee is de kans groot dat de overheid de versoepeling van de maatregelen af zal remmen, zodat de kat niet op het spek gebonden wordt. Wat doe jij om je voor te bereiden op de zomervakantie wanneer je jongere kinderen hebt, die vermaakt moeten worden en er ditmaal geen animatieteam is om dat even van je over te nemen (tegen riante betaling)?

Vooral naar buiten

In de zomervakantie is het makkelijk om een film aan te zetten, een spelconsole of een tablet op tafel, zodat de kinderen afgeleid worden. Het is echter goed om de schermtijd deze zomer wat meer in de gaten te houden. In veel huishoudens hebben de kinderen de afgelopen maanden namelijk al veel uren doorgebracht achter een scherm; zeker wanneer de kinderen niet naar school konden, maar pappa en mamma wel aan het werk moesten. Ook doet het huishouden zichzelf (helaas) niet.

Daarom is het goed om nu alvast wat plannen te maken voor de zomervakantie, met nadruk op naar buiten gaan. Dat hoeft niet altijd direct ver van huis, een bos in of naar de zee. Een blokje om plannen voor elke ochtend en avond is al een prima begin.

Wil je eventueel langere afstanden gaan lopen, of wil je dat de kinderen zichzelf buiten kunnen vermaken? Dan is het slim om nu alvast te kijken naar manieren om dit makkelijker en leuker te maken. Bijvoorbeeld door een fiets te bestellen. Of wat te denken van een skelter, wanneer je hier genoeg ruimte voor hebt (de draaicirkel van een skelter is immers aanzienlijk groter).

Een andere optie is het bestellen van een kinderauto (bijvoorbeeld bij CarKiddo, de grootste aanbieder in Nederland). Deze zijn gemakkelijk in te zetten tijdens een langere wandeling, maar kunnen ook prima op een plein gebruikt worden, of op de stoep achter het huis wanneer je wat eigen grond hebt. Voor de prijs hoef je het overigens niet te laten; de kinderauto’s zijn veel goedkoper dan de meeste mensen denken.

Voorbereiden is echt geen slecht idee

Er wordt vaak gezegd dat voorbereiden het halve werk is. In het geval van een zomervakantie met de kinderen is dat ook daadwerkelijk het idee. Heb je een idee, een (losse) planning en alvast het een en ander in huis gehaald wanneer je (weer) niet op vakantie gaat met de kinderen, dan wordt het aanzienlijk makkelijker om er wat leuks van te maken. Voor de kinderen én voor jezelf!