Kapster Gepke Krikke gebruikt lockdown voor grondige verbouwing

AKKRUM - Gepke Krikke heeft al 25 jaar een eigen kapsalon, maar een jaar zoals 2020 heeft ze nog nooit meegemaakt. Ze heeft een spannende tijd achter de rug, aangezien ze in de lockdown is gaan verbouwen.

Ze heeft al wel eens om een ander pand gezocht, omdat het gebouw waar ze nu zit erg smal is. “Het is altijd wel druk in de kapsalon en nu met de corona regels is het handig om wat meer ruimte te hebben.” Waarom juist nu? Ze kwamen op het idee toen ze met het personeel bij elkaar zaten. Toen iemand vroeg wat ze moesten schoonmaken zei Gepke “wat mij betreft breken we de muren eruit en gaan we kijken hoeveel haalbaar is.” Hierop kwam gelijk de reactie: “Mijn vader heeft een eigen klusbedrijf die kan ons eventueel helpen.” Toen kwam van het een het ander, ze begonnen met een klein dingetje veranderen en kwamen uit op een ware verbouwing. Wat Gepke zelf het leukste vond was het samenwerken aan dit project. Met zijn allen moodborden maken, kleuren kiezen en klussen.

Ze hebben het thema vegan aangehouden, aangezien ze ook proberen om zoveel mogelijk van deze producten te gebruiken. “Het is ook wat meer van deze tijd.” Zegt Gepke zelf.

 Ze werken momenteel met vijf mensen bij kapsalon Unique in Akkrum en in de andere salon zijn ze ook met vijf vrouwen sterk. Gepke heeft namelijk niet alleen in Akkrum een salon, maar ook in Beetsterzwaag. Toen ze besloot om kapper te worden was alleen knippen nog niet genoeg, ze zocht een uitdaging en die heeft ze gevonden. Door zelf ook te moeten ondernemen en niet alleen te hoeven verven en knippen verveelt ze zich nooit. Al doet ze dat sowieso niet heel snel hoor, wat ze namelijk het leukste aan haar beroep vindt is de afwisseling. Geen een kapsel is hetzelfde en elke dag is weer anders.

Door: Ramina Kneefel