Joukje’s handwerk en Stukje bij Beetje slaan de handen ineen

HEERENVEEN - Joukje's handwerk en Stukje bij Beetje hebben in het kader van het gedachtegoed van de Praktijkschool Fryslân de handen ineengeslagen.

Deze twee maatschappelijke en betrokken ondernemers willen graag onderdeel uitmaken van dit samenwerkingstraject en bekijken waar uitbreidingsmogelijkheden liggen voor leermogelijkheden. Joukje heeft een creatieve handwerk winkel en Stukje bij Beetje een dagbesteding. Deelnemers van de dagbesteding kunnen bijvoorbeeld uitstromen naar een vrijwilligerswerk of een leerwerkplek om een praktijkcertificaat te behalen. Bij Stukje bij Beetje kunnen workshops van Joukje's handwerk plaatsvinden wat aansluit bij de Praktijkschool Fryslân,  

Praktijkschool Fryslân is ontwikkeld om onderwijs mogelijk te maken voor jeugdigen die niet in staat zijn om naar school te gaan. De reden waarom je niet naar school kan zijn bijvoorbeeld: door autisme, gedrags en/of sociale problemen of hoge prikkelgevoeligheid. Het gaat om jongeren en jong-volwassenen die niet naar school kunnen maar wel in staat zijn om te leren. Zij volgen bijvoorbeeld dagbesteding, zijn beschut aan het werk of hebben geen vaste invulling van de dag.  Daarbij gaat het altijd om landelijk erkende onderwijsprogramma’s.  

Als er meer bedrijven, zoals nagelstudio's, kapsalons, timmerman, etc. die maatschappelijk iets willen betekenen door jongeren voor 1 of 2 dagdelen per week en een plaats kunnen aanbieden voor beroepsmatige dagbesteding neem dan contact op Stukje bij Beetje Jongeren, via sbb-jeugd@outlook.com  

Stukje bij Beetje in het oude Kantongerecht in Heerenveen levert zinvolle en plezierige dagbesteding, individuele begeleiding en arbeidsondersteuning aan kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen om op eigen kracht en met eigen kwaliteiten, aan de slag te gaan met persoonlijke uitdagingen. Met als doel en uiteindelijk resultaat dat zij zich sterker voelen in dagelijks leven.