INGEZONDEN Wat kun je doen met lekker weer?

Wanneer het lekker weer is, zie je veel mensen buiten voorbij komen. In de zomer zijn veel mensen een stuk blijer. Het heeft een positief psychologisch effect. Dit komt bijvoorbeeld doordat je lichaam meer vitamine D krijgt. Om nog extra te kunnen genieten van het lekkere weer is het wel zo leuk om iets te kunnen doen. Alleen wat zijn nu leuke ideeën om te doen met lekker weer? Hieronder lees je meerdere ideeën die je kunt doen met lekker weer!

Waarom worden we blij van de zon?
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, worden we blij doordat ons lichaam vitamine D binnenkrijgt. Wanneer ons lichaam vitamine D binnenkrijgt, wordt er een stofje in onze hersenen aangemaakt. Dat stofje wordt serotonine genoemd. Serotonine is een gelukshormoon, waardoor je dus een gelukkig gevoel krijgt. Naast het gelukkige gevoel wat we krijgen, bevordert serotonine ook onze slaap en haalt het een mogelijke depressie weg. Ook worden je angsten weggenomen. Het is dus erg belangrijk om lekker buiten te komen met goed weer, hierdoor zal je humeur positief geprikkeld worden.

Een frisse duik nemen
Met warm weer kan het zo af en toe wel lekker zijn om even af te koelen. Om af te kunnen koelen kun je denken aan een frisse duik nemen. Het kan erg lekker zijn om even een plonsje te nemen en lekker te zwemmen. Daarnaast ben je ook nog eens sportief bezig. Je kunt bijvoorbeeld ook een balletje overgooien in het water.

Naar een pretpark
Met of zonder kinderen, een pretpark is nooit verkeerd. Juist met lekker weer kun je over het park heen lopen en genieten van de sfeer. Vaak heb je in pretparken ook verschillende waterachtbanen. Hier kun je in gaan om even lekker af te koelen en daarnaast heel veel lol te hebben. Ook zijn er genoeg andere achtbanen waar je in kunt. Door de snelheid die de achtbanen hebben koel je ook door de wind al genoeg af.

Wandeling maken
Wanneer je met lekker weer naar buiten kijkt, zie je veel mensen voorbij komen. De een zit lekker op de fiets, terwijl de ander aan het wandelen is. Een wandeling kan erg fijn zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om naar het bos te gaan. Hier kun je genieten van de natuur, maar daarnaast is het lekkere weer dan zeker niet te ontbreken. Wat wel verstandig is om bij een lange wandeling te doen, is om de juiste wandelsokken heren en dames aan te trekken met daarbij bijpassende schoenen. Hierdoor voorkom je mogelijke blaren en irritaties.

Picknicken
Ook kun je gaan picknicken. Juist met het lekkere weer kun je dan heerlijk in het zonnetje zitten. Hierbij kun je zelf een leuke plek uitzoeken. Wanneer je de juiste plek bedacht hebt, kun je lekkere hapjes en drankjes voorbereiden. Deze neem je mee naar de gewenste plek en je kunt heerlijk genieten van de picknick. Wel is het belangrijk je met het warme weer goed in te smeren met zonnebrand.