In Heerenveen SEO uitbesteden? Doe dat met deze checklist!

INGEZONDEN - Als je erover denkt om SEO uit te besteden, dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken.

Daarom hebben we voor jou een handige checklist opgesteld, met alle belangrijke punten waar je op moet letten.

De SEO checklist

SEO uitbesteden heeft een aantal belangrijke voordelen, want met de juiste partner zorg je ervoor dat jouw site maximaal wordt geoptimaliseerd en je zelf tijd overhoudt voor andere dingen. Natuurlijk is het hierdoor wel belangrijk dat dit wordt uitbesteed aan echte professionals, en dankzij deze checklist weet je precies waar je op moet letten.

SEO-strategie

Als eerste zal er een duidelijke SEO-strategie moeten worden opgesteld, mede aan de hand van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Zo is het duidelijk welke zoekwoorden moeten worden getarget, om jouw bedrijf online in de picture te zetten.

Ook flexibiliteit is van belang, zodat er indien nodig wijzigingen kunnen worden aangebracht in de huidige SEO-strategie, om deze nog meer te laten aansluiten op de specifieke behoeften van een onderneming.

Optimalisatie technieken

Een belangrijk onderdeel van de SEO-strategie zijn de on-page en off-page optimalisatie technieken. On-page optimalisatie technieken omvatten alle online content, die zichtbaar is voor bezoekers. Off-page optimalisatie technieken hebben betrekking tot alle activiteiten die buiten jouw eigen site plaatsvinden. Bij dit laatste kun je dus denken aan externe linkbuilding, terwijl interne linkbuilding een on-page optimalisatie techniek is.

Andere manieren om je site te optimaliseren is door het gebruik van specifieke zoekwoorden in onder andere metagegevens, ook wel metadata genoemd. Linkbuilding uitbesteden zal ervoor zorgen dat er aan al deze dingen wordt gedacht, welke zullen helpen om jouw content beter vindbaar te maken.

Volgen en meten van SEO-resultaten


Nadat de op maat gemaakte SEO-strategie voor een bepaalde tijd is toegepast, is het uiteraard van belang om de SEO-resultaten op te volgen. Op deze manier kan er gemeten worden of de strategie de gewenste resultaten heeft, of dat er van koers zal moeten worden veranderd.

Het meten van SEO-resultaten is een lastig klusje en een goede reden om SEO uit te besteden. SEO specialisten weten namelijk precies wanneer een strategie wel of niet succesvol is en waar eventuele veranderingen kunnen worden toegepast.

Communicatie

Zoals bij iedere samenwerking is communicatie ontzettend belangrijk. Een outsourcing bureau kan nog zo goed werk leveren, als de communicatie niet vlot verloopt zal dit vroeg of laat zijn weerslag hebben op de resultaten.

Ga dus op zoek naar een bureau dat hoogwaardige SEO diensten levert, maar ook communicatief vaardig is. Denk aan het regelmatig doorgeven van updates, het beantwoorden van vragen en eenvoudig weg door bereikbaar te zijn.

Gedetailleerde rapportage

Naast een goede communicatie is het ook erg fijn als je een duidelijke rapportage ontvangt van de geleverde diensten, denk aan een analyse van de gedane SEO-inspanningen. Zo weet jij ook wat wel en eventueel minder goed werkt met betrekking tot de huidige SEO-strategie.

Extra punten om op te letten voor het uitbesteden van SEO in Heerenveen

  • Ga na of het outsourcing bureau een goed begrip heeft van de doelgroep, zodat deze op een zo effectief mogelijke manier kan worden bereikt 
  • Check of het outsourcing bureau de mogelijkheid heeft om eventuele technische problemen met betrekking tot jouw site te identificeren en op te lossen

Vraag naar een specificatie van de geschatte kosten, zodat je weet wat het jou kost om jouw SEO uit te besteden in Heerenveen
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden