Hoe kun je live wedden op sportwedstrijden?

INGEZONDEN - Live wedden is wanneer een gokker actie plaatst op een wedstrijd die al aan de gang is. 

Online casino’s bieden vaak lijnen en kansen die zijn aangepast op basis van de gameflow en de huidige winstkans. Dit is gebaseerd op de beginregel, de huidige score en gamescript. Bookmakers bieden live wedden op spreads, geldlijnen en over/unders. Het is mogelijk om dit bij veel verschillende sporten te doen. Op deze website kun je hier meer over lezen, al wordt live wedden met name gedaan op voetbal, basketbal en American Football. Hieronder kun je meer lezen over hoe je gebruik kunt maken van het live gokken op sport. 

Wanneer wel? 

Wanneer je aan live weddenschappen wilt deelnemen, moet over het algemeen alleen worden besloten wanneer je naar de betreffende wedstrijd kijkt en meedoet. Hierdoor kun je de aanpassingen of veranderingen in de gameflow in de wedstrijd op je in laten werken. Over het algemeen wil men live weddenschappen ondernemen wanneer ze lijnen kunnen vinden tegen een betere waarde dan wat eerder beschikbaar was. Ervaren live gokkers wachten vaak liever tot laat in de wedstrijd om hun live weddenschappen in te dienen. De gedachte hier is dat hoe later je kunt wachten, hoe beter je je kansen op het winnen van die bepaalde weddenschap kunt vergroten. Dit werkt het beste voor underdogs, maar werkt ook goed voor favorieten als je de goede plek voor een specifiek boek en sport kunt identificeren.

Wanneer niet?

Er zijn momenten waarop een gokker moet proberen weg te blijven van live wedden. De nummer één keer is wanneer je een groot verlies hebt na een hele dag wedden. Dit kan resulteren in 'achtervolgen', waarbij je specifiek inzet om te proberen een deel van de, zo niet alle, verliezen van de dag terug te verdienen. Hoewel het soms prima is om live te wedden als je geld verliest, wordt het over het algemeen niet aanbevolen, tenzij er een opvallende waarde is die niet kan worden genegeerd. De redenering hier is dat een dag met aanzienlijke verliezen je beslissing kan beïnvloeden of een live weddenschap al dan niet een aantrekkelijke waarde is of niet. Een ander moment om live wedden te vermijden, is wanneer de wedstrijd in kwestie je thuisteam of een van je favoriete teams betreft. Wedden, vooral live wedden, moet emotieloos zijn. Er is geen betere manier om emotie en je hart in je besluitvorming te laten kruipen dan te wedden op een wedstrijd waarbij een club of team betrokken is die je steunt. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden