Hoe komen we aan wifi?

INGEZONDEN - Internet. Het is tegenwoordig niet meer weg te denken. Wanneer je iets op wilt zoeken kun je dit binnen een paar tellen al vinden. 

Maar wat zorgt ervoor dat we tegenwoordig zo goed op internet kunnen?

Waar komt internet vandaan?

Tegenwoordig hebben de meeste mensen een telefoon. Op deze telefoon zit dan vaak ook internet. Dit kan bijvoorbeeld 4G of 5G zijn. Dit is een makkelijk draadloos systeem en kan overal gebruikt worden. Zelfs in het buitenland kunnen we nog gebruik maken van deze netwerken. Om internet zoals 4G en 5G te krijgen heb je zendmasten nodig. Deze zenden stralingen, waardoor we internet hebben.

Welke apparaten gebruiken wifi?

Naast de telefoon heb je ook laptops en computers. Ook deze apparaten gebruiken wifi. De meeste huizen hebben in deze tijd wifi. Maar waar komt de wifi vandaan? In een huis heb je een netwerk aan kabels lopen. Deze worden bij een verbouwing zorgvuldig neergelegd. Ook de wifi wordt hierbij goed aangesloten.

Waar wordt wifi allemaal voor gebruikt?

Wifi kan voor veel verschillende dingen worden gebruikt. Ook op bijvoorbeeld scholen. Veel leerlingen leren bijvoorbeeld bij via youtube. Hier worden door onder andere leraren video’s geplaatst met uitleg over verschillende onderwerpen. Maar naast Youtube heb je veel platformen waar we wifi voor nodig hebben. Stel je gaat op reis en je hebt de route nodig, dan zoek je deze op via het internet. Dit systeem is een stuk makkelijker dan dat je met een grote kaart in handen moet gaan zitten.

Wat wordt er gebruikt bij het aansluiten van wifi?

Voor het installeren van wifi kun je een utp wandcontactdoos gebruiken. Deze utp wandcontactdoos kan voor internetaansluitingen in verschillende ruimtes verzorgen. Het is als het ware de laatste stap tot een goede internetaansluiting. De wifi is niet zoals bij de zendmasten draadloos. Wifi wordt via verschillende kabels aangesloten. Hierdoor bouw je een netwerk op.