Het gemak van online bijles volgen

INGEZONDEN- Toen bekend werd dat het coronavirus in Nederland oplaaide, sloten de scholen abrupt hun deuren.

 Vanaf dat moment werd het online onderwijs geïntroduceerd. Voor veel kinderen was dit even wennen, maar uiteindelijk kon een groot deel van de kinderen hier wel in meekomen.

Er zit een bepaald gemak aan online les krijgen: het kan vanuit huis in jouw eigen, vertrouwde omgeving. Sommige kinderen vinden dit misschien wel fijner dan in een drukke klas zitten met veel prikkels, waar van alles om je heen gebeurt en waar opletten best lastig kan zijn. Een nadeel kan zijn dat de computer wel eens uitvalt, of dat de verbinding per ongeluk verbreekt. Meestal is dit wel binnen een aantal minuten opgelost, want onze kennis van internet en dingen online doen is toegenomen.

Sommige scholen kiezen er daarom voor om soms de lessen nu nog online door te zetten wanneer dit handiger is, of wanneer het virus weer sneller verspreidt. Toch krijgen de meeste kinderen nu weer fysiek les en worden hun schema's steeds drukker en voller.

Als jouw kind hulp nodig heeft bij bepaalde vakken, wordt dat vaak snel duidelijk. Je merkt dat ze meer moeite hebben met bepaalde vakken of dat ze ergens geen zin in hebben. Nu fysiek school weer begint en sportclubs weer open gaan, je weer met mensen kunt afspreken, het daarom een uitkomst om jouw kind aan te melden voor online bijles. Dit past perfect in drukkere planningen en kan makkelijk vanuit huis worden gedaan.

De voordelen van online bijles

Online bijles wordt gegeven aan allerlei leeftijden. Het maakt dus niet uit of jouw kind op de basis- of middelbare school zit. Jouw kind kan ook rustig op een laagdrempelige manier kennis maken met de coach van wie hij of zij bijles krijgt. Ook geeft het een professionele indruk van de coach, omdat er wat meer afstand is tussen kind en coach. Je kind komt de persoon die bijles geeft dus niet tegen in de schoolgangen, wat natuurlijk wel zou kunnen gebeuren als de bijles fysiek wordt gegeven. Dit creëert toch weer een ander beeld van een persoon en in sommige gevallen kan dat als prettiger worden ervaren.

Online bijles op maat

De coaches die gespecialiseerd zijn in het geven van online bijles hebben hun eigen unieke benadering en manier van bijles geven. Zo weet je zeker dat er iemand tussen zit die past bij het karakter van jouw kind. Een verlegen en teruggetrokken kind heeft een andere benadering nodig dan een uitbundig, druk kind die zich misschien minder goed kan concentreren. Ieder kind is uniek en vergt een andere begeleidingsstijl. Door je aan te melden voor online bijles, weet je met welke organisatie en met wie je te maken krijgt en kom je niet voor verrassingen te staan.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden