Herken de symptomen van liefdesverdriet

Foto: Pixabay

INGEZONDEN - Na een relatiebreuk denken veel mensen dat het prima gaat. Natuurlijk voelen ze zich een beetje down voor een paar weken, maar daarna is het over. 

Tenminste, dat denken ze. Meestal is het juist andersom. Zonder dat je het doorhebt kan je nog steeds last hebben van liefdesverdriet. Het is dan ook belangrijk om de symptomen van liefdesverdriet op tijd te herkennen. Hierdoor kan je jezelf in bescherming nemen en stappen ondernemen om er weer bovenop te komen!

Slechte gezondheid

Zonder dat het doorhebt kan een relatiebreuk en het bijbehorende verdriet een grote invloed hebben op je gezondheid. Veel mensen eten bijvoorbeeld veel minder en hebben minder honger. Dit is een klassiek symptoom van liefdesverdriet. Dit kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid, omdat je ongemerkt opeens kan afvallen en vitale voedingsstoffen mist. Ook komt het vaak voor dat je nachten wakker ligt en slecht slaapt, omdat je uren ligt te piekeren. Terwijl je juist slaap nodig hebt om liefdesverdriet te verwerken. Dit zijn dus duidelijke signalen en je moet dan ook goed naar je lichaam luisteren.

Slecht humeur en gemoedstoestand

Veel mensen voelen zich na het einde van een relatie vaak neerslachtig en slecht. Je hebt opeens nergens meer zin in en je ligt het liefst de hele dag in bed. Dit is een signaal dat je nog steeds last van liefdesverdriet hebt. Het is belangrijk om dit te herkennen, omdat het anders een vicieuze cirkel wordt. Hoe langer je in bed blijft liggen, hoe minder zin je hebt om iets te doen. Terwijl een leuke activiteit, zoals bijvoorbeeld een boswandeling, kan bijdragen aan het verwerken van liefdesverdriet. Een ander symptoom is dat je sneller geïrriteerd of boos bent. Al deze negatieve gedachtes versterken je slechte gemoedstoestand en het is dus goed om dit te herkennen.

Doorbreek de cyclus

Na het herkennen van de negatieve symptomen van liefdesverdriet is het belangrijk om de cyclus te doorbreken. Het maakt niet uit hoelang geleden het is, want al deze symptomen kunnen voorkomen in alle liefdesverdriet fases. Of het net twee dagen geleden is gebeurd of al een jaar lang bezig is. 

Het is niet genoeg om het slechts te erkennen, pas als je actief eraan gaat werken zal je je beter voelen. Dus laat je niet gek maken door je eigen gedachten en ga aan de slag. Ga naar buiten, ontmoet nieuwe mensen, probeer een nieuw gerecht. Alleen door het doorbreken van de cyclus zal je je beter gaan voelen!
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden