Helemaal klaar met die bruine badkamertegels!

INGEZONDEN - “Nee, voorlopig is deze badkamer nog prima. Die pakken we later wel aan.” Je hoort het jezelf waarschijnlijk nog helemaal zeggen als je terugdenkt aan de dag dat je je huis kocht.

Maar inmiddels ben je een paar jaar verder en erger je je elke dag weer aan die afzichtelijke bruine badkamertegels en het feit dat je in bad moet klimmen om te kunnen douchen. Hoog tijd dus voor een badkamerverbouwing! Maar ja, hoe pak je dat aan?

Zorg voor voldoende euro’s

Een badkamer verbouwen kost nogal wat geld. Zeker als je zelf niet heel handig bent en het kluswerk ook nog grotendeels moet uitbesteden aan professionals. Daarom is het belangrijk dat je voordat je met de sloophamer in de badkamer aan de gang gaat eerst even nagaat of je er wel genoeg budget voor vrij kunt maken. Je kunt natuurlijk altijd voor zo’n verbouwing bij de bank een lening afsluiten, maar het is nog fijner als je er zelf al de nodige euro’s voor gespaard had.

Ben slim in het maken van je keuzes

Een marmeren vloer, gouden kranen, mozaïektegels, een whirlpool, regen- en zonnedouches en meer van dit soort ongein: je kunt als je niet naar de kosten hoeft te kijken helemaal losgaan met wat je allemaal laat doen in badkamer. Maar voor de meeste mensen geldt dat hun beschikbare budget helaas zo zijn beperkingen heeft. Probeer daarom altijd voor slimme (lees: goedkopere) oplossingen te gaan bij het laten maken en stylen van je badkamer. Door niet de hele wand te voorzien van mozaïek, maar bijvoorbeeld een accentmuur te kiezen waar je dat doet of alleen een smalle strook op de muren met die kleine tegeltjes beplakken. En in plaats van dat superdure kranenmerk kun je natuurlijk ook voor een variant kiezen die precies hetzelfde oogt maar gewoon net even wat goedkoper is.

Schakel specialisten in

We kunnen nu eenmaal niet alles zelf als het op klussen aankomt. Althans de meesten van ons. Zorg er dan ook voor dat je de juiste mensen aan het werk zet in je badkamer. Dat mogen ook best een paar vrienden zijn die gewoon handiger zijn dan jij zelf, zodat je nog wel grip houdt op de kosten. Maar het fijnste is als je het kan uitbesteden aan beroepsmatige klussers. Een loodgieter, een timmerman, iemand die kan tegelen… zo krijg je uiteindelijk de badkamer waar je altijd al van droomde. Zonder die verschrikkelijke bruine tegeltjes. Of zijn die inmiddels juist al weer helemaal in?