Geld besparen op je abonnementen? Zo doe je het!

HEERENVEEN - Zo goed als iedere Nederlander heeft één of meerdere abonnementen. Dit zijn periodiek terugkerende kosten en hierdoor ook kosten die je iedere keer weer in je portemonnee zult voelen. 

De abonnementen worden vaak iedere maand afgeschreven en hierdoor zal een besparing op één of meerdere van de abonnementen je iedere maand weer geld opleveren. Het is daarom belangrijk om eens in de zoveel tijd jouw abonnementen eens goed onder de loep te nemen. Een besparing van enkele procenten is door de terugkerende kosten namelijk direct voelbaar. In deze blog geven we je daarom enkele tips die jou kunnen helpen bij het besparen op je abonnementen!

Blijf altijd kritisch

We hebben waarschijnlijk allemaal wel een abonnement dat we niet écht nodig hebben maar om de een of andere reden toch aanhouden. Dit komt vaak omdat de abonnementsprijs erg laag is. Het wordt dan ook als ‘niet heel erg’ ervaren als het abonnement enkele maanden voor niets doorbetaald wordt. Het bedrag is vaak te verwaarlozen ten opzichte van de rest van het besteedbare inkomen. Deze vorm van luiheid dient eigenlijk zo snel mogelijk de kop in gedrukt te worden. Het geld dat niet aan het abonnement wordt uitgegeven kan namelijk ergens anders vrij gespendeerd worden. Dit kan gespaard worden of gebruikt worden om leuke dingen van te doen. Het is daarom zaak om abonnementen zo snel mogelijk op te zeggen wanneer je deze niet meer (optimaal) gebruikt. Zo betaal je nooit teveel voor een dienst die je eigenlijk amper gebruikt.

Wisselen tussen abonnementen

Een andere manier om geld te besparen op je abonnementen is door regelmatig te wisselen tussen jouw abonnementen. Je hoeft hierin niet eens per se te wisselen van aanbieder van abonnement. Een simpele switch van het ene naar het andere abonnement levert je meestal een leuke welkomstkorting op. Aanbieders van abonnementen proberen nieuwe abonnees namelijk te lokken met bijvoorbeeld energie aanbiedingen. In een nieuw abonnement kun je bijvoorbeeld de eerste 4 maanden energie ontvangen tegen een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief had je nooit ontvangen als je je huidige abonnement had laten doorlopen. Let daarom altijd goed op de einddatum van je huidige abonnementen. Een overstap naar een ander abonnement kan je al snel enkele tientallen euro’s opleveren!