Geld besparen doe je aan de hand van drie tips!

INGEZONDEN - Geld besparen is iets dat zo goed als iedereen nastreeft. Geld dat je bespaard kun je namelijk uitgeven aan andere dingen. 

Om dit te kunnen bereiken dien je echter wel in staat te zijn om geld te kunnen besparen. Dit blijkt helaas toch lastiger te zijn dan het klinkt. In deze blog geven we je daarom drie tips om geld te besparen!

Uitgaven documenteren

Waar het vroeger heel normaal was om een huishoudboekje te hebben zien we dit tegenwoordig bijna niet meer. Dit is zonde omdat de inzichten uit het huishoudboekje ieder huishouden kunnen helpen. Het huishoudboekje is tijdens de digitalisatie van onze maatschappij een beetje verloren gegaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig applicaties als Dyme. Deze worden gekoppeld aan de bankrekening en houden automatisch de in-en uitgaven bij. Zo weet je precies waar al jouw geld iedere maand heen gaat en waar het vandaan komt! Aan de hand van dit huishoudboekje kun je dus ook precies zien waar je teveel geld aan uitgeeft. Dit zijn dan ook de eerste posten om aan te pakken als het gaat om de uitgaven. 

Overstappen

Met overstappen bedoelen we overstappen in de breedste zin van het woord. Je kunt op ieder abonnement dat je momenteel hebt lopen overstappen. Dit zal niet direct het geval zijn omdat abonnementen vaak een minimale looptijd hebben, maar van ieder abonnement kun je een keer overstappen. Door over te stappen naar een nieuwe provider geniet je opnieuw de voordelen van het opnieuw klant worden bij een provider. Deze voordelen vertalen zich over het algemeen direct in een besparing! Maak hier dan ook zo vaak als je kunt gebruik van.

Vaste klanten kortingen

Door gebruik te maken van vaste klanten kortingen kun je vaak al snel geld besparen. Deze manier van geld besparen wordt al jaren populairder. Dit komt omdat ook steeds meer ketens uitgebreide loyaliteitsacties uitrollen. Denk hierbij aan (persoonlijke) bonusaanbiedingen van de Albert Heijn, stempelkaarten bij je kapper of bij je vaste sportschool. Dit is een goede manier om als adolescent geld te besparen, maar ook als het gaat om geld besparen student is dit een goede tactiek. Studenten komen namelijk vaak in een vaste kroeg, eettent of supermarkt. Door zo snel mogelijk gebruik te maken van de loyaliteitsprogramma’s van deze locaties zul je al snel geld besparen.