Formeel startsein herontwikkeling terrein Royal Jongbloed

HEERENVEEN - Vrijdag ondertekenden wethouder Jaap van Veen en financieel directeur Matthy Groen CFO onder toeziend oog van CEO Jannes Hessels van Royal Jongbloed een exploitatie overeenkomst.

Hiermee is formeel het startsein gegeven voor de herontwikkeling van het terrein van de drukkerij. Royal Jongbloed heeft plannen om de bestaande drukkerij te slopen en vervolgens een nieuwe productie- en kantoorfaciliteit te realiseren aan de westzijde van de kavel.

Op de vrijgekomen ruimte wordt een woonprogramma gerealiseerd met 41 woningen in een patio-achtige setting, in een gebied met relatief veel groen en water. Tussen de woningen en nieuwe productie- en kantoorlocatie komt een park, wat niet alleen mooi is voor de toekomstige woningeigenaren, maar ook voor de buurt.

Wethouder van Veen: “Een prachtig initiatief, waarbij werkgelegenheid – ruim 100 FTE - voor Heerenveen behouden blijft, het dorpslint afgemaakt wordt én op deze plek een mooie groene invulling komt met een park.”.

CEO Hessels: “Royal Jongbloed maakt al meer dan 20 jaar deel uit van de gemeente Heerenveen en is blij haar nieuwbouw op dezelfde plek te kunnen realiseren en daarnaast iets terug te kunnen doen voor de omgeving in de vorm van passende woningen met behoud van groen en met een link naar historische landschapslijnen.”

De directe omgeving krijgt nu de kans om in het proces mee te denken over de ontwikkeling van deze locatie. Op 8 juli organiseren de gemeente en Jongbloed een inloopbijeenkomst waarin de plannen ingezien kunnen worden.

Voor de plannen wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het is aan de gemeenteraad om dit bestemmingsplan vast te stellen. Dit zal naar verwachting in de eerste helft van 2021 plaatsvinden.

Bron: Gemeente Heerenveen
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden