Familie Guhnen kijkt na zeven slechte maanden weer met een positief gevoel vooruit

HEERENVEEN – Zoals ieder jaar staat de familie Guhnen vanaf 1 oktober met de oliebollenkraam op de hoek van de Pleinweg/Kuperusplein. 

Normaal gesproken staat de kraam het gehele voorjaar en zomer op diverse kermissen in het land. Dit jaar is dat echter totaal anders.

,,De coronacrisis heeft de kermisbranche keihard geraakt. We hebben dit jaar op één kermis gestaan. Dit was onlangs in Alphen aan den Rijn. We hebben zeven maanden geen omzet kunnen draaien. Ik ben dan ook blij dat wij nu voor het 29ste jaar weer drie maanden in het centrum van Heerenveen staan. Uiteraard nemen ook wij alle voorgeschreven maatregelen rond het coronavirus in acht. Voor onze kraam staat een desinfectiezuil, we maken extra schoon en hanteren de anderhalve meter regel” vertelt Heinrich Guhnen.

Ondanks acht barslechte maanden kijkt de familie Guhnen vooruit zijn zij positief over de komende drie maanden in Heerenveen.

,,Het is voor ons een soort van thuiskomen. Wij staan al jaren in Heerenveen en kennen hier veel mensen. Het is een fijne plaats om te staan. We kijken nu weer vooruit en zijn met een positieve instelling naar Heerenveen gekomen. De schade die we hebben geleden kun je niet zomaar herstellen. Wij voor nu  gewoon erg blij dat wij weer kunnen doen waar wij goed in zijn, het maken en verkopen van onze lekkere producten” sluit Heinrich af terwijl zijn vrouw Miranda de eerste zakken oliebollen aan het verkopen is.

De oliebollenkraam van de familie Guhnen is dagelijks geopend van 10.30 tot 17.30 uur. De komende weken is de kraam tijdens de koopavond op donderdag gesloten. Tijdens de maandelijkse koopzondag is de kraam open van 13.00 tot 17.00 uur.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden