Elektrische inbouw openhaarden en de geschiedenis

INGEZONDEN - Een open haard is een verbindende plek. De open haard bestaat al geruime tijd.

Dit artikel geeft een samenvatting van hoe een open haard vroeger werd gebruikt. Ook geeft dit artikel informatie over de elektrische inbouwhaarden van nu.

De geschiedenis van de open haard

Het maken van vuur begon al in de prehistorie. Dit wordt gezien als open haard omdat mensen zich gingen verwarmen aan het vuur. Na het bouwen van huizen werd het vuur ook in huizen gestookt. Het werd gebruikt om eten te koken en uiteraard voor de behaaglijke warmte. De rook verliet het huis middels een gat en dit leverde brandgevaar op. De daken waren veelal van riet gemaakt en dit leverde geen veilige combinatie. Nadat huizen van steen werden gerealiseerd nam ook een stukje veiligheid toe, omdat schoorstenen werden toegevoegd.

Kies zelf of u warmte wilt of niet

Vandaag de dag is de veiligheid van elektrische inbouw openhaarden op en top geregeld. De inbouw sfeerhaard  is niet alleen van alle gemakken voorzien, het zijn tevens veilige sfeermakers in huis. Dit komt omdat er geen gebruik wordt gemaakt van echt vuur. Het vuur in een elektrische haard heeft gelukkig wel een levensechte uitstraling. Daarnaast kiest u zelf of u warmte wilt of niet. Is het een warme zomerdag? Dan wordt een elektrische inbouw open haard voornamelijk gebruikt om een gezellige sfeer neer te zetten in huis. U wilt wellicht nog even heerlijk nagenieten van de zomerdag met een drankje voor de open haard. Dit kan prima in ieder jaargetijde omdat u de gewenste temperatuur zelf onder controle heeft. Ook een avondje met vrienden of familie wordt een stuk aangenamer, aangezien de open haard op de achtergrond aanwezig is.