Elektrische fiets vervoeren met de auto

INGEZONDEN - Heb jij een elektrische fiets, dan is het wel zo prettig dat je deze ook gemakkelijk kunt vervoeren met je auto. 

De redenen  hiervoor kunnen verschillen. Allereerst is het handig om eens ergens anders te kunnen gaan fietsen. Stel dat jij en je partner regelmatig de fiets pakken, dan heb je natuurlijk na verloop van tijd de routes in de omgeving allemaal wel gezien. Door gebruik je maken van een fietsendrager, heb je de mogelijkheid om ook eens wat verderop te gaan fietsen. Het is een kwestie van de fietsen op de fietsendrager en vervolgens naar de plaats van bestemming te rijden. Daar haal je de fietsen van de drager af en kun je onbezorgd een prachtige route fietsen. Maar hoe zorg je voor een geschikte fietsendrager?

Waarom een fietsendrager?

Je kunt je wel voorstellen dat het niet handig is om je fiets achterin de auto te doen wanneer je een eind wilt gaan fietsen. Helemaal niet wanneer je met twee of meer personen bent. De reden waarom een fietsendrager essentieel is, is dus om ervoor te zorgen dat je je fietsen op een veilige manier kunt vervoeren. Let er echter wel op dat wanneer je een elektrische fiets bezit, je kijkt naar fietsendragers voor elektrische fietsen. Omdat een elektrische fiets zwaarder is, zal ook de fietsendrager wat meer gewicht moeten kunnen verdragen.

Fietsendrager voor meerdere fietsen

Wanneer je op zoek gaat naar een fietsendrager, dan zul je al snel merken dat er allerlei verschillende varianten zijn. Belangrijk is dus om te kijken naar de hoeveelheid fietsen die je wilt kunnen vervoeren, maar ook de plek waar de fietsendrager wordt gemonteerd. Zo heb je een fietsendrager voor op het dak, maar ook voor op de trekhaak. Doe daarom dus ook vooraf je onderzoek, voordat je straks een overhaaste beslissing neemt en dus spijt krijgt.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden