Eerste betonnen ligger bij viaduct K.R. Poststraat in nachtelijke uren geplaatst

HEERENVEEN - In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 maart wordt de eerste betonnen ligger geplaatst bij het viaduct aan de K.R. Poststraat.

 De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Heerenveen Beter Bereikbaar. Om de plaatsing van de liggers mogelijk te maken is een deel van het bestaande viaduct gesloopt.

In november 2020 startte BAM Infra al met werkzaamheden aan het viaduct ter hoogte van de K R Poststraat. Het viaduct is hier deels gesloopt en wordt vervolgens met ongeveer vier meter verbreed. Hierdoor ontstaat ruimte voor een nieuwe invoegstrook voor het verkeer richting Leeuwarden. Verkeer komend vanuit het centrum van Heerenveen kan in de nieuwe situatie direct rechtsaf de snelweg op rijden.

Omleidingsroute

Tijdens de afsluiting wordt verkeer met bestemming bedrijventerrein IBF en Skoatterwâld-Noord omgeleid via de afrit A7 Tjalleberd (26a). Verkeer vanuit de richting Meppel met bestemming Heerenveen-Centrum of De Knipe wordt omgeleid via het klaverblad om vervolgens de afrit Heerenveen-Centrum aan de andere zijde van de A32 te nemen. Een alternatieve route voor verkeer richting het centrum is het nemen van afrit Heerenveen/Oranjewoud (11) via de Oranje Nassaulaan. Op de website www.heerenveenbeterbereikbaar.nl staat een uitleganimatie om de omleidingsroutes te verduidelijken.

Contact

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op via het contactformulier op heerenveenbeterbereikbaar.nl.

Vlot & Veilig de A32 op en af

Het Project Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken, worden de op- en afritten van de A32 en de wegen naar de op- en afritten (KR Poststraat en Oranje Nassaulaan) verbeterd. Gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat hebben hiervoor samen met bewoners een plan bedacht. Tijdens de werkzaamheden gaan omwonenden en het verkeer hinder ervaren. Hierover worden bewoners en weggebruikers vroegtijdig geïnformeerd.

De werkzaamheden rond het project Heerenveen Beter Bereikbaar liggen volgens de aannemer op schema.