Een verhuizing op komst? Hier moet je aan denken!

INGEZONDEN - Een verhuizing is natuurlijk voor iedereen een spannend moment. Je gaat in een nieuwe omgeving wonen en wilt je hier zo snel mogelijk thuis voelen. 

Hoe snel je je ergens thuis voelt hangt natuurlijk grotendeels samen met de wijk waar je in komt te wonen, maar wordt ook beïnvloed door jouw eigen voorbereiding op de verhuizing. Hoe beter jij de verhuizing voorbereid, hoe sneller jij je ook thuis zult voelen in de nieuwe woning. Omdat mensen in de voorbereiding vaak dingen vergeten of onderschatten geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het voorbereiden van jouw toekomstige verhuizing!

De verhuisdag zelf

Op de verhuisdag zelf dient natuurlijk alles van a naar b verhuisd te worden. Om dit proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen raden we je aan om flink wat hulp in te schakelen. We raden je aan om met in ieder geval 4 mensen te verhuizen. Zo kan er altijd op meerdere fronten tegelijk gewerkt worden. Een tweetal kan de woning onder handen nemen terwijl het andere tweetal de spullen in-en uit de verhuiswagen tilt. Daarnaast is het aan te raden om een parkeerplek nabij de woning te reserveren. Er zijn weinig dingen zo frustrerend tijdens een verhuizing als tientallen of misschien wel honderden meters moeten lopen met de zware spullen.

Abonnementen

Wanneer je gaat verhuizen betekent dit in de meeste gevallen ook dat je opnieuw je abonnementen dient af te sluiten. Een voorbeeld hiervan is het opnieuw af te sluiten energiecontract. Wanneer je enkele weken voor de verhuizing begint met het energie vergelijken weet je zeker dat je op de dag van verhuizing gas en elektriciteit in jouw nieuwe woning hebt. Doordat je een nieuw abonnement kunt afsluiten kun je daarnaast ook nog eens gebruik maken van de gunstige energie aanbiedingen die leveranciers bieden voor nieuwe adressen! Ditzelfde geldt natuurlijk voor aansluitingen van water, internet en televisie in de nieuwe woning.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden