Een vakantie naar Texel, de parel der Noordzee eilanden

INGEZONDEN - Poederwitte stranden, natuurgebieden vol wilde dieren, stille bossen en schilderachtige dorpjes… 

Bij dit soort omschrijvingen denk je al snel aan eilanden als Corfu, Curacao of Mallorca. Niets is echter minder waar, want deze omschrijving, geschreven door het geprezen Lonely Planet, gaat over het Nederlandse eiland Texel! Dus, geen uren in het vliegtuig maar slecht 20 minuutjes varen met de ferry. Het 25 kilometer lange en 9 kilometer brede eiland is de grootste van de Waddeneilanden. Dit fantastische eiland is zowel voor de zomer als in de winter perfect voor een goedkope vakantie.

Texel heeft 30 km strand, dus even lekker uitwaaien is wat ons betreft een must! Ook de fietsfanaat zal zich niet vervelen op Texel. Treed in de voetsporen van schrijver Jan Wolkers, één van de bekendste Texelaars, met de speciale Jan Wolkers fietsroute. Dit is een route van ongeveer 27 kilometer en neemt je mee langs alle plekken waarmee Jan Wolkers een speciale band mee had. Een vakantie op Texel is ook zeker niet compleet zonder het oudste zeehondenopvangcentrum van Europa te bezoeken; Ecomare. Hier kun je van dichtbij zien hoe de zeehonden worden gevoerd. Maar ook zonder een bezoekje aan Ecomare kan je zeehonden in het wild spotten, Texel staat namelijk bekend om de vele zeehonden die rondom het eiland leven.

Na een stevige wandeling of fietstocht is niets fijners dan even bijkomen met een lekker hapje en drankje en ook op dit vlak zal Texel niet teleurstellen. Texel staat bekend om haar eigen Texelse producten. Bezoek bijvoorbeeld Wijngaarde de Kroon, de enige wijngaard van de Waddeneilanden. Of wat dacht je van een heerlijk Texels biertje zoals de Skuumkoppe, schapenkaas van kaasboerderij Wezenspyck of een Juttertje, het kruidenbittertje van Texel. Nog steeds trek? De restaurants op Texel serveren dagelijks beste vers gevangen vis en schelpdieren.

Hotels, chalets, villa’s, appartementen, glamping of toch liever een luxe bungalow in een vakantiepark Texel? Het eiland kent talloze karakteristieke verblijven. Het geluid van de zee op de achtergrond? Of toch liever talloze migrerende vogels spotten vanuit je raam? Op Texel zal het hoe dan ook nooit ver weg zijn en er is voor ieder wat wils!

Dus ben je op zoek naar een naar je volgende vakantieadres? Leg die wereldkaart dan eens weg en zoek eens iets wat dichter bij huis. Ons koude kikkerlandje kent prachtige natuur, gezellige steden, pittoreske dorpjes en fantastische eilanden. De parel van de Noordzee, Texel, is het perfecte vakantieadres voor jong en oud. We zien je hopelijk snel op Texel!