Een smaakvolle afscheiding tussen hal, woonkamer en/of keuken

INGEZONDEN - Meer licht en optische ruimte in huis zijn te creëren met tal van aanpassingen.

Een daarvan is de smaakvolle stalen deur, een woontrend die nog wel even zal voortduren aangezien deze deuren erg duurzaam zijn. Wat zijn de mogelijkheden en hoe combineer je deze mooie blikvangers?

Stalen deur op maat

Welke afmeting de opening ook heeft, de specialist in het vervaardigen van jouw stalen deur op maat draait de hand niet om voor dit klusje. Het team van Blecks zorgt ervoor dat een en ander hoogstpersoonlijk opgemeten, gemaakt en geplaatst wordt. Het mooie zwarte staal en het heldere glas geven de hele benedenverdieping bijkans een moderne en industriële, maar klassieke twist. In elke woning is dit dus mogelijk, voor elk vertrek.

Meer en betere lichtinval

Een stalen deur ingelegd met kwaliteitsglas is dé manier om een betere lichtinval vanuit de hal te realiseren, terwijl de ruimtes goed geïsoleerd blijven. Het scheelt ook een beetje in energie omdat er bij het betreden van de hal geen licht aan hoeft (in deze dure tijden helpen alle beetjes). Bovendien kan de hal nu eindelijk ook eens mooi ingericht worden, want het oog vanuit de woonkamer wil ook wat. Zit er ook een raam in de voordeur, dan is er helemaal sprake van een mooi doorkijkje.

Stalen deuren combineren met bijna alles

De stalen deur contrasteert vooral mooi met hout, maar eigenlijk met alle materialen die door de interieurgoeroe ‘s als industrieel gecategoriseerd zijn. En dat zijn er nogal wat: alles waarin de oorsprong te zien is, valt hieronder. Denk aan steen, metaal, leder, jute, kurk en rotan. Dat de stalen deur het verder prima doet naast een strakke witte muur, staat buiten kijf. Je moet het, kortom, stijl technisch wel heel bont maken wil zo'n stijlvolle deur níet in je interieur passen.

Meer soorten stalen deuren

Er zijn veel modellen deuren in dit genre te maken. Het al genoemde Blecks voorziet ook in zogenaamde taatsdeuren (openend in beide richtingen) en ruimtebesparende schuifdeuren en vouwwanden - dus stijlvol en praktisch in één. Allemaal ware blikvangers in robuust zwart metaal, met licht-doorlatend venster. En allemaal op maat te vervaardigen.

Stalen deuren naar de keuken

Dat laatste biedt de mogelijkheid om ook de route naar de keuken mooier te maken. Steeds vaker worden keukens, al dan niet uitgebouwd voor meer ruimte en licht, omgetoverd tot echte woonkeukens. Daar wordt behalve gekookt ook gewerkt, gebabbeld, geborreld en gespeeld - een soort epicentrum van het gezinsleven. Dit soort woonsituaties nodigt eveneens uit tot het plaatsen van zo'n sierlijke deur.