Drie tips voor een betere geur in huis!

INGEZONDEN - De eigen woning is bij uitstek de plek waar we ons op ons gemak moeten voelen. Je komt hier namelijk na een lange werkdag en wilt hier goed kunnen ontspannen. 

Om volledig te kunnen ontspannen dien je content te zijn met de inrichting van de woning, de uitstraling van de woning en daarnaast ook zeker met de geur van de woning. Geur wordt vaak vergeten als het gaat om de eigen woning, maar de geur is wel heel essentieel. Geur is tenslotte een van de vijf zintuigen en als deze op een negatieve manier geprikkeld wordt, dan wordt ontspannen wel heel lastig. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij het creëren van een fijne geur in huis.

Ventilatie

De beste manier om vervelende luchtjes te voorkomen is door een goede ventilatie te installeren in de woning. De ventilatie zorgt voor voldoende luchtdoorstroom en geeft bijvoorbeeld schimmels geen kans om te nestelen in de woning. Naast de preventie van potentiële vieze luchtjes zorgt de ventilatie zelf uiteraard ook voor frisse lucht. De lucht die de woning wordt ingeblazen is namelijk schoon en gezond om in te ademen.

Nare geurtjes verwijderen

Wanneer er schimmel in de woning is ontstaan, dan kan het erg lastig zijn om de geur die hierbij kwam kijken volledig uit de woning te verwijderen. Dit komt doordat de geur aan het oppervlakte gehecht geraakt is. De schimmelgeur verwijderen kan zeker wel, maar je dient het object waar de schimmel op gezeten heeft wel heel goed schoon te maken. Door speciale schimmelreinigers te gebruiken en daarnaast grondig te poetsen kan het object haar oorspronkelijke geur weer terugkrijgen. 

Geur creëren

Een leuke en gemakkelijke manier om de woning een lekkere geur te geven is door deze geur zelf te creëren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met geurkaarsen of geurstokjes. De woning zal dan naar de door jou uitgekozen geur ruiken. We raden je overigens alleen aan om dit te doen als je huis van zichzelf niet stinkt. Je kunt de vieze geur namelijk gewoon blijven ruiken door de gemaakte geur heen. Doe dit dus alleen wanneer er een neutrale geur in de woning hangt!

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden